Fusionsbølge i vandsektoren skal skabe vådt eventyr

Bæredygtighed

09/12/13 9:07

Regeringen vil forsøge at få samlet den danske vand- og spildevandssektor i større enheder.

Selskaber i Danmark, der arbejder med vand- og vandløsninger, bør samles i større enheder, og små kommunale og forbrugerejede aktører bør gå tættere sammen med den private del af branchen.

På den måde kan man spare penge, skabe job og få mere gang i eksporten på et voksende globalt marked for vandteknologi, hvor Danmark sidder med stærke kort på hånden.

Det mener miljøminister Ida Auken (SF), som fortæller om regeringens planer i et interview med Børsen.

- Vi skal have gang i en konsolidering. I forhold til andre lande har vi mange små forsyninger. Især på spildevandsområdet er det ganske dyrt. Og vand kender bare ikke kommunegrænser, siger hun til avisen.

- Mange af de penge, vi i dag betaler for vores vand - og spildevandsforsyninger - og som kan spares - har at gøre med at få sektoren mere konsolideret, tilføjer Ida Auken ifølge Børsen.

Avisen skriver, at Danmarks vand- og spildevandssektor er spredt på 3000 små kommunale og forbrugerejede virksomheder. Regeringen ønsker med ny lovgivning at skabe et incitament til større enheder.

Danmark eksporterer årligt for 15 milliarder kroner i vandteknologi.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.