Han var for tæt på Thornings skattesag: Gyldent håndtryk løber op i 11 mio

Ledelse

24/01/2016 17:36

Nick Allentoft

Nyt punktum i Thornings skattesag koster skatteborgerne 11 millioner kroner. Tidligere departementschef, Peter Loft, har indgået forlig med Moderniseringsstyrelsen.

I næsten fire år har han været hjemsendt uden at vide, hvad fremtiden skulle byde ham.

Men nu er der sat punktum i tidligere departementschef Peter Lofts afskedigelsessag i Skatteministeriet, skriver Berlingske.

Loft får løn de næste tre år ifølge en aftale med Moderniseringsstyrelsen. I forvejen har han fået fuld løn i den periode, hvor han har været hjemsendt, og han ender dermed med i alt syv års løn, efter at han blev forvist fra ministeriet.

Med en løn på lidt over 1,5 millioner kroner årligt svarer det til omkring 11 millioner kroner eksklusive pension, skriver Berlingske.

Peter Loft var en af hovedpersonerne i sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mands skattesag. Sagen endte med, at en kommission konkluderede, at Peter Loft ikke havde begået magtfordrejning, men at han havde været for tæt på behandlingen af skattesagen.

Han mener selv, at de syv års løn er rimelig nok.

- Det er ikke mig, der ikke har villet arbejde. Det er staten, der ikke ville lade mig arbejde for de penge, som de var forpligtede til at give mig. Men jeg kan godt forstå, at nogen synes, at det er en speciel situation, siger Peter Loft til Berlingske.

Han fortæller, at han er blevet tilbudt flere job af Moderniseringsstyrelsen. Dem har han dog takket nej til.

- Man nedlægger min stilling, og jeg får tre års løn. Det giver mig sikkerhed for at prøve noget andet. Det er også ved at være sidste udkald som 58-årig. 

En del af aftalen er også, at Moderniseringsstyrelsen ikke graver videre i eventuelle juridiske mellemværender. Loft nævner som eksempel, at der har været snak om, at han skulle irettesættes for at have ført Folketingets Ombudsmand bag lyset. Den sag droppes altså.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce