Henrik Sass Larsen bliver ny statsrevisor

18/04/2013 13:55

Ritzau

Mogens Jensen giver afkald på den lønnede post som statsrevisor for at gøre plads til Henrik Sass. Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, fortsætter med at cementere sit comeback i dansk politik.

Henrik Sass Larsen, der måtte opgive at blive minister på grund af påståede rockerrelationer, er således udpeget som ny statsrevisor af Socialdemokraternes folketingsgruppe.

Han afløser Mogens Jensen, som i maj sidste år også måtte give afkald på gruppeformandsposten, da Sass blev taget til nåde og lukket tilbage i varmen hos Socialdemokraterne.

- Vi har de sidste valgperioder haft den ordning, at statsrevisorposten hører sammen med gruppeformandsposten. Nu fortsætter vi så med den praksis, siger Mogens Jensen, der kalder det for "et helt udramatisk skifte".

Ifølge Mogens Jensen blev det allerede aftalt i forbindelse med, at Sass overtog posten som gruppeformand, at de to skulle tage hver deres del af den nuværende statsrevisorperiode, der løber frem til oktober 2014.

En aftale, der dog ikke er meldt offentligt ud, før Sass nu tiltræder som statsrevisor.

- Alle aftaler, der bliver lavet i den socialdemokratiske folketingsgruppe, behøver vi jo ikke at offentliggøre over for medierne Det er foregået på helt stille, rolig og fredelig vis, ligesom gruppeformandsskiftet gjorde det, siger Mogens Jensen.

Det er statsrevisorernes opgave i samarbejde med Rigsrevisionen at holde øje med, om skatteydernes penge forvaltes forsvarligt.
Med posten som statsrevisor kan Henrik Sass Larsen se frem til at få en årsløn på 300.322 kroner oven i de 660.545 kroner han får i løn og vederlag som medlem af Folketinget.

Til gengæld forsvinder den ekstraløn på 300.000 kroner årligt, som Socialdemokraterne det seneste år har bevilget ham for at varetage opgaven som gruppeformand.

Mogens Jensen er derimod tilbage som medie- og kulturordfører, samtidig med at han sidste efterår blev valgt ind som næstformand i partiet.

- Jeg oplever ikke, at jeg er blevet frataget en post. Jeg løser nu en opgave som næstformand for partiet, som er en rigtig høj og vigtig post i vores parti, siger han.

De seks statsrevisorer, som er udpeget af Folketingets partier, mødes cirka en gang om måneden.
/ritzau/

Mest Læste

Annonce