"Jeg har haft hovedpinepatienter, der har måttet vente i tre år på at komme i behandling, selv om de har været ved at miste deres arbejde," siger forskningsoverlæge Helge Kasch, der indtil for godt en måned siden var leder af hovedpinecentret ved Aarhus Universitetshospital.

Hovedpineramte danskere venter årevis på behandling

Velfærd

08/05/2015 11:28

Mikkel Sarka

En femtedel af alt sygefravær skyldes hovedpine. Alligevel tager det flere år at komme til neurolog.

Selv om stort set hele den danske befolkning er ramt af hovedpine, tager det flere år at komme i behandling hos en uddannet neurolog, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Det koster hvert år samfundet milliarder af kroner, ligesom mange patienter når at miste deres arbejde, inden de når at komme i behandling, skriver avisen.

Tallene kommer fra forskningsoverlæge Helge Kasch, der indtil for godt en måned siden var leder af hovedpinecentret ved Aarhus Universitetshospital.

Han konstaterer overfor avisen, at ventetiden for behandling på en hovedpineklinik er op til tre år.

- Andre typer behandling har måske en ventetid på en måned. Jeg har haft hovedpinepatienter, der har måttet vente i tre år på at komme i behandling, selv om de har været ved at miste deres arbejde, siger han til avisen.

Ifølge tidligere befolkningsundersøgelser skyldes 20 procent af alt sygefravær i Danmark hovedpine.

Hos regionerne erkender regionsformand Ulla Astman (S), der er formand for regionernes sundhedsudvalg, at problemet er stort.

Mest Læste

Annonce