Ingen vil stå for hurtigere internet i Nordjylland

Infrastruktur

22/5/14 10:05

Nick Allentoft

Region Nordjylland har ikke modtaget ét eneste bud fra firmaer, der skulle stå for hurtigere internet.

Den teknologiske udvikling går hurtigt, men den er stadig afhængig af, at nogen eksempelvis vil lægge kabler for at få hurtigere internet.

I Nordjylland har ingen afgivet et bud på at sørge for, at nordjyderne kan nyde gavn af samme hurtige internet som resten af Danmark.

- Det er en kæmpe udfordring for hele vores region, at ingen vil afgive tilbud. Teleforliget fra 1999 om at markedet skal løse udfordringerne med bredbånd har spillet fallit, især i yderområder.

- Vi må have en mere offensiv tilgang til bredbånd på det nationale plan ellers kobles store dele af Nordjylland af udviklingen, og det kan vi ikke være tjent med, siger borgmester i Frederikshavn, Birgit S. Hansen i en pressemeddelelse.

For knap et år siden besluttede alle nordjyske kommuner og Region Nordjylland at indgå et samarbejde om at udbyde hjemmearbejdspladser og internetforbindelser.

Kommunernes og regionens hjemmearbejdspladser findes overalt i de 11 kommuner og skulle derved medvirke til en hurtigere udbredelse af hurtigere internetforbindelser til alle.

Højhastighedsforbindelser kan både spare det offentlige og miljøet for store belastninger, fordi det bliver muligt at holde fjernmøder, så personer ikke skal bruge tid på transport for at komme til et møde, men i stedet for kan deltage i mødet fra deres egen arbejdsplads.

- Jeg ærgrer mig også over, at resultatet er udeblevet, efter at alle kommuner og regionen har lagt et stort og engageret arbejde i udbuddet.

- Vores helt klare mål har været at skabe gode digitale rammer for virksomheder og borgere i det nordjyske, siger Mogens Kahr Nielsen, der er centerchef for it i Frederikshavn Kommune.

Både offentlige myndigheder, private virksomheder, turisterhvervet og private husholdninger kan nyde godt af hurtigere internet.

I Nordjylland har man dog ikke opgivet at få internettet op på samme niveau som de fleste andre regioner i Danmark.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.