Kiær forlader Folketinget

Politik

15/12/13 11:33

Nick Allentoft

Tidligere socialminister og folketingsmedlem for De Konservative Benedikte Kiær opgiver nu sin plads i Folketinget. Som nyvalgt borgmester i Helsingør får hun ikke tid til landspolitik i de kommende år. - At være borgmester er et fuldtidsjob og mere til, siger Benedikte Kiær til Tv2.dk.

Beslutningen var truffet allerede inden kommunalvalget den 19. november.

- Hvis jeg var blevet valgt til Helsingør Byråd uden at være blevet borgmester, så ville jeg have siddet både i byrådet og i Folketinget samtidigt. 

- Jeg har set, at der er fordele for folketingsmedlemmer ved også at være kommunalbestyrelsesmedlem og kende til eksempelvis arbejdsmarkedspolitikken derfra, siger den 44-årige borgmester.

Benedikte Kiær var socialminister for i 2010-2011 og blev derefter politisk ordfører for De Konservative frem til 2012.

Hun blev i 2010 valgt til Helsingør Byråd, men efter kun et par måneder forlod hun posten, da daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde hende til socialminister.

Hun oplyser, at hun gerne tager to perioder som borgmester, hvis vælgerne vil det.

Benedikte Kiær afløses i Folketinget af Charlotte Dyremose, der efter 10 år i Folketinget ikke blev genvalgt ved valget i 2011, skriver Helsingør Dagblad.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.