Kommunernes Landsforening finder regeringens forslag om en styrket rolle til a-kasserne "yderst problematisk". Det siger KL's formand Martin Damm (V).

KL er mod at flytte ledige over i a-kassen

Velfærd

30/04/2014 09:45

Freja Eriksen

Regeringen vil have ledige flyttet fra jobcentre til a-kasserne. KL finder det tiltag "yderst problematisk".

Regeringen er klar med et udspil til en reform af beskæftigelsesindsatsen. Af den fremgår det, at a-kasserne får en styrket rolle. De skal overtage ansvaret for de ressourcestærke ledige fra de kommunale jobcentre det første halve år, hvor folk er arbejdsløse.

Kommunernes Landsforening, KL, finder det forslag for "yderst problematisk". Det siger KL's formand Martin Damm (V).

- Det vil betyde, at regeringens udspil ikke er i overensstemmelse med principperne om, at beslutningskompetence og økonomisk ansvar skal følges ad, siger han i en kommentar til udspillet.

Han mener, at det er vigtigt, at kommunerne til enhver tid har mulighed for at beslutte den nødvendige indsats for alle ledige.

- Lander man på en model, hvor a-kasserne har det primære ansvar, bliver det svært at leve op til hensigten om at skabe de bedst tænkelige muligheder for de ledige i hele landet, siger Martin Damm.

KL-formanden mener dog, at det er godt med et større fokus på den ledige, og at bureaukratiet skal gøres mindre. At den enkelte ledige skal i centrum, og at fokus skal være på at matche ledige med job.

- KL har længe talt for behovet for reformer, der kan sikre kvalificeret arbejdskraft, som er afgørende for at understøtte vækst. Derfor er det godt, at regeringen nu fremlægger sit udspil til en beskæftigelsesreform med fokus på kerneopgaven - at få ledige i job, siger Martin Damm.

- Kommunerne har længe efterspurgt en mere fleksibel og individuel indsats, målrettet uddannelse og større fokus på virksomhedernes efterspørgsel. Vi håber, at regeringens udspil har netop disse elementer som omdrejningspunkt, siger formanden i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce