Kommunernes Landsforening finder regeringens forslag om en styrket rolle til a-kasserne "yderst problematisk". Det siger KL's formand Martin Damm (V).
Kommunernes Landsforening finder regeringens forslag om en styrket rolle til a-kasserne "yderst problematisk". Det siger KL's formand Martin Damm (V).

KL er mod at flytte ledige over i a-kassen

Velfærd

30/4/14 7:45

Freja Eriksen

Regeringen vil have ledige flyttet fra jobcentre til a-kasserne. KL finder det tiltag "yderst problematisk".

Regeringen er klar med et udspil til en reform af beskæftigelsesindsatsen. Af den fremgår det, at a-kasserne får en styrket rolle. De skal overtage ansvaret for de ressourcestærke ledige fra de kommunale jobcentre det første halve år, hvor folk er arbejdsløse.

Kommunernes Landsforening, KL, finder det forslag for "yderst problematisk". Det siger KL's formand Martin Damm (V).

- Det vil betyde, at regeringens udspil ikke er i overensstemmelse med principperne om, at beslutningskompetence og økonomisk ansvar skal følges ad, siger han i en kommentar til udspillet.

Han mener, at det er vigtigt, at kommunerne til enhver tid har mulighed for at beslutte den nødvendige indsats for alle ledige.

- Lander man på en model, hvor a-kasserne har det primære ansvar, bliver det svært at leve op til hensigten om at skabe de bedst tænkelige muligheder for de ledige i hele landet, siger Martin Damm.

KL-formanden mener dog, at det er godt med et større fokus på den ledige, og at bureaukratiet skal gøres mindre. At den enkelte ledige skal i centrum, og at fokus skal være på at matche ledige med job.

- KL har længe talt for behovet for reformer, der kan sikre kvalificeret arbejdskraft, som er afgørende for at understøtte vækst. Derfor er det godt, at regeringen nu fremlægger sit udspil til en beskæftigelsesreform med fokus på kerneopgaven - at få ledige i job, siger Martin Damm.

- Kommunerne har længe efterspurgt en mere fleksibel og individuel indsats, målrettet uddannelse og større fokus på virksomhedernes efterspørgsel. Vi håber, at regeringens udspil har netop disse elementer som omdrejningspunkt, siger formanden i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.