KL: Mange får fleksjob eller andet tilbud

Velfærd

09/12/13 12:59

Kommunerne svigter ikke de svage. De får fleksjob i stedet for ressourceforløb, siger KL's formand.

Langt færre end 14.600 personer skal have ressourceforløb i stedet for førtidspension. Nogle får fleksjob i få timer, så det er ikke så slemt, at der kun er oprettet 1506 ressourceforløb.

Det siger Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S), som er formand for Kommunernes Landsforening (KL).

Førtidspensionsreformen trådte i kraft fra årsskiftet. Hensigten var at nedsætte antallet af især yngre førtidspensionister. De skulle derfor i stedet tilbydes et såkaldt ressourceforløb. Ifølge loven venter Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) 14.000 ressourceforløb.

Der blev i det lovforberedende arbejde ikke taget tilstrækkeligt hensyn til, at målgruppen er langt mindre end ventet, siger Erik Nielsen i en pressemeddelelse.

- En stor del af dem, der var forventet at være i ressourceforløb, tilbydes noget andet i regi af beskæftigelseslovgivningen. Nogle tilbydes et fleksjob på få timer og andre tilbydes en tværfaglig indsats i kontanthjælpssystemet, siger Erik Nielsen.

- Derfor står det ikke så slemt til, som tallene antyder.

Kommunerne er meget opmærksomme på, at de svageste ikke svigtes af reformen.

- Første halvår af 2013 har været præget af at igangsætte reformen. Det er en meget stor reform, og vi må give den tid til at virke. Der er en god proces i gang med at styrke det tværfaglige samarbejde i kommunerne, siger Erik Nielsen.

- Vi har i KL og regeringen en fælles sag – nemlig at forebygge førtidspension og udvikle arbejdsevnen hos de svageste, siger Erik Nielsen.

Han beder beskæftigelsminister Mette Frederiksen præcisere kravene til kommunerne.

- Ministeren kan hjælpe kommunerne ved at udarbejde en vejledning, så det bliver mere tydeligt, hvem der skal tilbydes en indsats i regi af ressourceforløb, og hvem der skal tilbydes en indsats i regi af kontanthjælpssystemet, siger han.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.