Kommunalchefer scorer millionfratrædelse og beholder jobbet

Politik

21/01/2015 10:30

Suleman Haider

Det kan være mere end almindelig lukrativt for direktørerne i landets kommuner at være ansat på de tidsbegrænsede åremålsaftaler. Flere kommunaldirektører får nemlig udbetalt millionfratrædelser, selv om de fortsætter i samme stilling, skriver metroxpress.

I Hedensted Kommune sagde kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller således farvel til jobbet den 31. december 2014 efter ni år med en samlet fratrædelsesgodtgørelse på 1.744.788 kroner.

Den 1. februar i år er han så tilbage i samme stol, hvor han er åremålsansat frem til 2020. Klar til at optjene en ny millionfratrædelse.

Det viser metroxpress’ aktindsigter, der afslører lignende sager i mindst 10 andre af landets kommuner.

Det er misbrug af åremålsordningen, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.

»Det er jo en gavebod. Hele pointen med åremål er jo, at når den udløber efter maksimalt ni år, så skal den stoppe. Det er derfor, at de får en højere løn og den store fratrædelse, fordi det er i en begrænset periode. Det er misbrug af skatteydernes penge,« siger han til metroxpress.

I Viborg Kommune har kommunaldirektør Lasse Jacobsen også nydt godt af åremålsordningen. Hans åremålsaftale udløb den 31. juli 2013 efter de maksimale ni år, hvilket udløste en fratrædelsesgodtgørelse på 2.044.000 kroner.

Ligesom i Hedensted blev stillingen slået op. Lasse Jacobsen søgte sin egen stilling og fik det samme job knap 14 dage senere. Denne gang som en kontraktansættelse.

»Det er grotesk. Det har ikke noget med ordningen at gøre. Jeg håber, at borgerne reagerer meget stærkt på det her. Det er ufatteligt, at politikerne tillader det. De forgylder jo en person, der i forvejen har en meget høj løn,« siger Flemming Ibsen til metroxpress.

 

 

 

Mest Læste

Annonce