Kommuner sender fattige videre til sociale organisationer

Velfærd

14/12/13 10:51

Nick Allentoft

Når de svageste danskere søger akut hjælp hos det offentlige, sker det stadig oftere, at socialrådgiverne sender dem direkte videre til frivillige organisationer som Mødrehjælpen, Frelsens Hær og Kirkens Korshær.

Det sker året rundt, men særligt i december, hvor nogle familier kæmper for at give deres børn en nogenlunde jul. Og det er en af hovedårsagerne til, at de velgørende organisationer igen i år oplever markant fremgang i antallet, der søger om julehjælp, forklarer informationschef i Frelsens Hær, Lars Lydholm. 

"Mange steder rundt om i landet ringer socialforvaltningen direkte til os for at få hjælp til at samle de svageste familier op. De fleste sociale satser er nogenlunde dér, hvor de skal være, men problemet er, at manglende overblik og dårlig koordinering gør, at mange ikke får det, de er berettiget til. Der er eksempelvis fire til seks ugers ventetid på akuthjælp, og så ringer socialrådgiverne og tigger os om penge. I min verden er det ensbetydende med, at velfærdssystemet er i opløsning."

Mads Roke Clausen, der er direktør i Mødrehjælpen, og lokalleder Dorte Olsen fra Kirkens Korshær oplever også, at stadig flere ansøgere om hjælp kommer direkte henvist fra det offentlige.

"Folk bliver sendt af sted med den besked, at de ikke kan få hjælp hos kommunen før om nogle uger, men Kirkens Korshær har nogle gavekort liggende. Og det er virkelig en stramning af format og udtryk for en falliterklæring, at man ikke længere er i stand til at hjælpe folk i en akut situation. Fra den enkelte socialrådgivers side er det jo et sympatisk træk, at de sender folk videre, men som system betragtet er det et kollaps," siger Dorte Olsen.

Læs mere på k.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.