Krag: Der har været et kæmpe efterslæb i psykiatrien

Politik

28/11/13 10:43

Freja Eriksen

Sundhedsministeren afviser kritikken af, at nye millioner til psykiatrien risikerer at drukne i bureaukrati.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) glæder sig over, at den nye aftale om satspuljen giver psykiatrien en indsprøjtning på over 100 millioner kroner årligt de næste fire år.

Hun erkender samtidig, at det er på høje tid, at der bliver brugt flere penge til at løfte indsatsen for mennesker med sindslidelser.

- Der er ikke nogen tvivl om, at der har været et kæmpe efterslæb i psykiatrien. I de år, hvor man kunne løfte sundhedsvæsnet betragteligt, var det ikke psykiatrien, der blev løftet, siger Astrid Krag.

Sundhedsministeren fremhæver blandt andet nye forsøg med bæltefri og tvangsfri psykiatriske afdelinger og tiltag for at behandle psykiatriske patienter mere i nærmiljøet frem for gennem indlæggelser som nogle af hovedpunkterne i aftalen.

Læs også: Satspuljeaftale løfter tilbud til mennesker med psykiske lidelser

Millionerne fra satspuljen skal bruges på 16 forskellige initiativer, og det vækker kritik fra formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), som mener, at der skydes med spredehagl fra Christiansborg.

- At smøre midlerne så tyndt ud, som tilfældet er, så de gode intentioner risikerer helt at gå op i bureaukrati, det er altså at stramme den. Efter min mening skulle man have fokuseret noget mere på specifikke indsatser, siger Bent Hansen.

Men sundhedsministeren holder fast i, at partierne bag den nye aftale gør klogt i at kaste nettet bredt ud og forsøge sig med en lang række nye tiltag.

- Det er ikke permanente midler, vi har i satspuljen. Det er penge, der løber over fire år, og satspuljen handler i sin natur om at metodeudvikle og gøre tingene på nye og bedre måder, siger Astrid Krag og fortsætter:

- Det er selvfølgelig en afgørende opgave at sørge for, at det her bliver så ubureaukratisk som overhovedet muligt, og at pengene kommer ud til de mennesker, som de er tiltænkt. Det er jeg fuldstændig enig med Bent Hansen i. 

- Men jeg er uenig med hans kritik af, at det er et problem, at vi har kunnet tilgodese så mange af de konkrete forslag, der var fra regeringens psykiatriudvalg, siger hun.

Alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten er med til at uddele midlerne i satspuljen.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.