Kunstakademiet anmelder medarbejder for million-underslæb

Ledelse

08/04/2015 21:13

Nick Allentoft

Kunstakademi bortviser og politianmelder en medarbejder efter mistanke om underslæb for 3,2 millioner kroner.

3,2 millioner kroner. 

Så meget har Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, KADK, politianmeldt en regnskabsmedarbejder for at have puttet i egen lomme. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kunstakademiet onsdag eftermiddag. Allerede inden påske orienterede ledelsen de ansatte om, at en medarbejder var under mistanke for underslæb.

- Der er tale om en sag, hvor en enkeltstående medarbejders rolle i et formodet underslæb nu politiundersøges. Sagen har været i høring jævnfør statens personalejuridiske og forvaltningsretslige regler, og den berørte medarbejder er nu bortvist og politianmeldt, står der i pressemeddelelsen. 

Prorektor Svend Lawaetz siger, at ledelsen havde vurderet, at der tale om så kraftig en mistanke, at man måtte gribe til det "drastiske skridt" at politianmelde den pågældende. Over for Ritzau kan han afsløre, at ledelsen formoder, at underslæbet er foregået siden 2008.

- Det er rigtig træls for alle. Det er et meget voldsomt beløb, siger Svend Lawaetz.

Der er igangsat en intern undersøgelse sideløbende med politianmeldelsen. Prorektoren understreger, at der næppe er nogen anden statsinstitution, som er gået så grundigt efter i sømmene, som KADK.  Det skete i 2011 i forbindelse med fusionen af akademiets tre skoler - Danmarks Designskole, Kunstakademiets Arkitektskole og Kunstakademiets Konservatorskole. Og i 2013 fandt den nye økonomisk administrative ledelse en række usikkerheder i økonomien i KADK, som skulle undersøges. Det gjorde både et revisionsselskab og Rigsrevisionen, hvorefter man i 2014 fik økonomiske kontroller på plads. 

Om mistanken om underslæb dukkede op i forbindelse med denne undersøgelse, kan prorektoren ikke komme ind på af hensyn til politiets undersøgelse.

- Det er grundlæggende svært at beskytte sig fuldstændig mod økonomisk kriminalitet. 

- Så det er bestemt en ubehagelig overraskelse at skulle mistænke en medarbejder for at begå underslæb. Det er en sag, vi gerne ville have været foruden, siger Svend Lawaetz.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce