LA-minister stopper i politik efter valget

Politik

05/10/18 12:34

Nick Allentoft

Undervisningsminister Merete Riisager har besluttet sig for at stoppe i politik efter syv år i Folketinget.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har besluttet sig for ikke at genopstille til Folketinget ved det kommende valg.

Det skriver hun på Facebook i et længere opslag, hvor hun begrunder sit snarlige stop i politik med en lyst til at komme uden for Christiansborgs tykke mure igen.

- Jeg savner at tale med mine børn, mens de laver lektier. Jeg vil se min mand dybt i øjnene. Jeg har lyst til at løse en konkret opgave for nogen, der skal bruge netop det.

- Jeg vil fordybe mig og glædes. Se de venner, der knap kan huske mig. Jeg tror på, vi kun har det ene liv, og at hvis noget føles rigtigt, så er det nok også det, skriver hun.

Merete Riisager fortsætter med at være undervisningsminister, indtil der senest i juni næste år har været holdt folketingsvalg.

Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, har forståelse for, at hun vil prøve noget andet.

Og så roser han sin minister for det arbejde, hun har udført. 

- Jeg er fuldstændig enig med de forskere, der for nylig skrev en kronik om, at hun er den bedste undervisningsminister, vi har haft i nyere tid.

- Det er imponerede, hvad hun har udrettet på kort tid, og jeg er glad for, at hun har lovet at blive på posten og gøre arbejdet færdigt, siger han.

Merete Riisager blev valgt ind i Folketinget i september 2011 i Fyns Storkreds. Hun har været undervisningsminister siden november 2016.

Hun er cand.mag. i pædagogik fra Københavns Universitet og har arbejdet med undervisning og læring hos blandt andet Lego.

Det har også været udgangspunktet for hendes virke som minister.

- Jeg har ønsket at forblive tro mod mit udgangspunkt og den viden, jeg har med, og samtidig udvise respekt for alt det, der er.

- Mit fokus har været den gode undervisning - fagene - men også det gode børneliv. Børn går i skole for at lære noget. Men barndommen må aldrig blive en kolonne i et Excel-ark. Børn skal have plads og tid til at leve og lege, skriver hun på Facebook.

Posten som spidskandidat for Liberal Alliance på Fyn overtages formentlig af det nuværende folketingsmedlem Carsten Bach, der ellers er valgt ind i Østjyllands Storkreds. 

Carsten Bach stiller sig i hvert fald til rådighed og bakkes op af Riisager selv.

/ritzau/