Lægeformand tvivler på million-lokkemiddel

Velfærd

24/10/13 9:33

Penge betyder ikke alt. Det gør gode faglige miljøer og job til ægtefællen, siger formand for de yngre læger.

Region Nordjyllands løfter om millionbeløb er langt fra nogen garanti for, at patienterne i regionen sikres praktiserende læger.

Formand for foreningen af Yngre Læger Lisbeth Lintz siger til Ritzau, at selv om tilbuddet umiddelbart lyder attraktivt, så tvivler hun på, at det vil være tillokkende for særligt mange.

- Når en læge skal købe en praksis, ved vi, at det, der virkelig tæller, er gode faglige miljøer, ligesom det er vigtigt, at ens ægtefælle kan få job, siger Lisbeth Lintz.

I et forsøg på at få flere læger til Nordjylland tilbyder regionen nye læger en halv million kroner i bonus for at overtage en praksis fra en læge, der er på vej på pension, og en halv million oveni, som den yngre læge kan bruge på at betale ekstra arbejdskraft.

Regionen giver også en halv million kroner til læger, der ønsker at starte ny praksis, og derudover er lægen garanteret en indtjening på 2,4 millioner kroner om året - i tre år.

- 2,4 millioner kroner lyder af mange penge, men hvis du ud af det beløb skal lønne personale, afdrage gæld og måske har en arbejdsløs ægtefælle, så er det ikke sikkert, at situationen er så attraktiv, siger Lisbeth Lintz.

Ifølge Lægeforeningen mangler der på landsplan 164 læger og heraf 47 i nordjyske byer. Dermed er Region Nordjylland den region, hvor lægemanglen er størst.

Alligevel mener direktør for foreningen Danske Patienter, Morten Freil, at løsningen er uheldig. For i en tid, hvor sundhedsvæsnet mangler ressourcer, bør man sikre, at pengene går til behandling af patienter og ikke til bonus til lægerne.

- Vi er med på, at lægemanglen er et kæmpe problem, men at give yderligere tilskud til de praktiserende læger er en uhensigtsmæssig måde at bruge pengene på. Problemet må løses på anden vis, siger Morten Freil til Ritzau.

Han peger blandt andet på, at regionerne bør lade flere yngre læger ansætte i lægehusene i stedet for, at de skal købe sig ind.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.