Lægeformand tvivler på million-lokkemiddel

Velfærd

24/10/2013 11:33

Penge betyder ikke alt. Det gør gode faglige miljøer og job til ægtefællen, siger formand for de yngre læger.

Region Nordjyllands løfter om millionbeløb er langt fra nogen garanti for, at patienterne i regionen sikres praktiserende læger.

Formand for foreningen af Yngre Læger Lisbeth Lintz siger til Ritzau, at selv om tilbuddet umiddelbart lyder attraktivt, så tvivler hun på, at det vil være tillokkende for særligt mange.

- Når en læge skal købe en praksis, ved vi, at det, der virkelig tæller, er gode faglige miljøer, ligesom det er vigtigt, at ens ægtefælle kan få job, siger Lisbeth Lintz.

I et forsøg på at få flere læger til Nordjylland tilbyder regionen nye læger en halv million kroner i bonus for at overtage en praksis fra en læge, der er på vej på pension, og en halv million oveni, som den yngre læge kan bruge på at betale ekstra arbejdskraft.

Regionen giver også en halv million kroner til læger, der ønsker at starte ny praksis, og derudover er lægen garanteret en indtjening på 2,4 millioner kroner om året - i tre år.

- 2,4 millioner kroner lyder af mange penge, men hvis du ud af det beløb skal lønne personale, afdrage gæld og måske har en arbejdsløs ægtefælle, så er det ikke sikkert, at situationen er så attraktiv, siger Lisbeth Lintz.

Ifølge Lægeforeningen mangler der på landsplan 164 læger og heraf 47 i nordjyske byer. Dermed er Region Nordjylland den region, hvor lægemanglen er størst.

Alligevel mener direktør for foreningen Danske Patienter, Morten Freil, at løsningen er uheldig. For i en tid, hvor sundhedsvæsnet mangler ressourcer, bør man sikre, at pengene går til behandling af patienter og ikke til bonus til lægerne.

- Vi er med på, at lægemanglen er et kæmpe problem, men at give yderligere tilskud til de praktiserende læger er en uhensigtsmæssig måde at bruge pengene på. Problemet må løses på anden vis, siger Morten Freil til Ritzau.

Han peger blandt andet på, at regionerne bør lade flere yngre læger ansætte i lægehusene i stedet for, at de skal købe sig ind.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce