Læger: Privatstyrede lægeklinikker rammer patienten

Politik

30/12/14 11:52

Suleman Haider

Det kommer til at gå ud over læge-patient-forholdet, når private skal drive lægeklinikker, lyder det fra PLO.

Det er problematisk, at omkring 7000 borgere fra januar får en læge, som er ansat af en privat virksomhed i stedet for den velkendte praktiserende læge, lyder det fra formanden for Praktiserende Lægers Organisation, PLO, Bruno Melgaard Jensen.

- Det er bekymrende. Borgerne i de områder kommer til at få et helt andet tilbud end det, som de har været vant til, fra deres egen læge, siger formanden.

Fra 1. januar skal Nordic Medicare, lægevirksomheden Erland Andersen og Falck Healthcare nemlig til at drive lægeklinikker i Balling, Sunds og Lemvig i Midtjylland.

Ingen praktiserende læger ville overtage klinikkerne, som derfor blev sat i udbud. Generelt er der mangel på læger, som vil slå sig ned i udkantsområderne.

I Region Nordjylland driver Falck Healthcare allerede lægeklinik i Thy, og regionen har planer om at sætte klinikker i udbud til foråret.

Bruno Melgaard Jensen kritiserer, at lægerne, som bliver ansat i praksisserne, ikke skal binde sig til en længere periode end minimum seks måneder. Lægerne kan derfor ikke opnå det samme forhold til sine patienter og omvendt, som ved andre praktiserende lægeklinikker, frygter han.

- Det er rart for patienten at vide, hvem man møder. Men også, at lægen ved lidt om dig, så du ikke skal starte helt forfra hver gang, siger han.

Det er kontorchef i Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland Lasse Guldbrandsen enig i, og optimalt set så han gerne, at det var læger, der overtog ydernumrene, som slog sig ned og blev der de næste 30 år.

Men det har ikke været muligt, fortæller han.

- Vi har haft situationer, hvor vi har skiftet læge på ugentlig basis på de regionsklinikker, vi har drevet, i Lemvig og Balling, siger han og fortsætter:

- Derfor synes vi rent faktisk, at vi har fået en markant forbedring med udbuddet.

Det er ikke kun Nord- og Midtjylland, der har problemer med lægedækningen. Region Syddanmark har blandt andet ansat udenlandske læger for at komme lægemanglen til livs, mens Region Sjælland har oprettet regionsklinikker i Kalundborg og Nakskov.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.