Lærerforening: Forhastet at sende børn tidligere i skole

Velfærd

07/01/2014 13:25

Sådan lyder Danmarks Lærerforenings reaktion på et forslag, der skulle sikre bedre resultater i Pisa-testen.

Danske børn skal ikke sendes i skole allerede som fire-fem-årige med et mål om, at de så bliver bedre til at regne, når de er 15 år.

Sådan siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, efter at forskere fra tænketanken Kraka har regnet sig frem til, at de danske børn på sigt i skoleforløbet vil klare sig bedre, hvis de starter et år tidligere i skole.

- Jeg synes, det er en meget forhastet konklusion. Finland er et af de lande, der traditionelt klarer sig godt i Pisa-testen, og de har ikke tidligere skolestart end Danmark, siger formanden og fortsætter:

- Jeg synes, man skal lytte til de pædagogiske forskere i stedet for statistikere, og tidlig skolestart står ikke øverst blandt de pædagogiske forskeres anbefalinger.

Et år mere vil ellers - ifølge tænketanken Kraka - sende danske elever direkte ind i top-10 og gøre op med ellers skuffende resultater.

Tænketanken har regnet på, hvordan Danmarks placering vil være i den såkaldte Pisa-test, hvis vores børn har et års ekstra skolegang.

Ifølge Krakas analyse vil danske børn, hvis de starter et år tidligere i skolen, tage et ordentligt spring fra nummer 18 i læsning i dag til en 4. plads på verdensplan.

Anders Bondo Christensen påpeger, at der allerede i dag er langt mere fokus på læring i børnehaveklassen, end der var tidligere.

- Så vi har allerede rykket skolestarten frem i Danmark. Jeg er ikke sikker på, at det vil give nogen effekt at rykke den endnu tidligere frem, børnene skal også være udviklingsmæssigt parate til at starte i skole, siger han.

Hvis niveauet i folkeskolen skal løftes, bør man fokusere på lærernes uddannelse og autonomi, når de tilrettelægger undervisningen, mener formanden. Han sætter desuden spørgsmålstegn ved, om det er Pisa-testen, der skal bruges til at måle niveauet.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce