Landsforeningen Sind: Aftale mest positiv

Politik

19/12/13 10:09

De svage skal selv betale forbedringen. Men det er positivt, at syge ikke længere ryger helt ud, mener Sind.

Landsforeningen Sind mener, at den brede politiske aftale om at reformere sygedagpengene er overvejende positiv, siger landsformand Knud Kristensen.

Han peger især på, at varighedsgrænsen på 52 ugers sygedagpenge nu forsvinder. Efter fem måneder skal sygemeldte til gengæld ud i et afklaringsforløb for at vurdere jobevnen - men risikerer samtidig at gå ned på en kontanthjælpslignende ydelse, som er lavere.

- Dette er bedre end at ryge helt ud og også bedre end at ryge over på kontanthjælp, der jo for nogles vedkommende bliver nul kroner, hvis de bor sammen med andre. Men det ville være rimeligt, om ydelsen kom op i nærheden af sygedagpengene, siger han.

- Vi ser det sådan, at de svage selv kommer til at betale for den forbedring, at man ikke ryger helt ud, siger Knud Kristensen.

Han beklager, at der med aftalen skal spares 385 millioner kroner, for reformen var oprindelig ikke tænkt som et spareforslag, påpeger landsformanden i Sind.

Knud Kristensen havde også gerne set, at man opretholdt de oprindelige seks måneders frist for at påbegynde jobafklaringsforløbet - i stedet for den frist på fem måneder, som de borgerlige krævede indføjet for at gå med til aftalen.

- Men det er jo forligets kunst, konstaterer han.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.