Løkke kalder organisationer til topmøde om flygtninge

Politik

20/09/2015 08:43

Nick Allentoft

Torsdag tester statsministeren erhvervs, lønmodtager- og nødhjælpsorganisationers gode vilje mod flygtninge.

Syriske flygtninge kommer til at blive i Danmark i en årrække, og derfor må civilsamfundet holdes op på dets velvilje og hjælpe med at få flygtningene integreret det danske samfund. 

Flygtninge overblik

Tusinder og atter tusinder af mennesker kommer i øjeblikket til Europa for at flygte fra forfølgelse og krig med drømmen om et liv i tryghed. Debatten raser om, hvad Europa skal gøre, og hvad Danmark selv skal gøre.  Vi samler væsentlige og udvalgte relevante artikler på denne temaside.  

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et interview med Berlingske, hvor statsministeren også indkalder til et "civilsamfundets topmøde" på Marienborg på torsdag.

Her skal repræsentanter fra erhvervs-, lønmodtager- og nødhjælpsorganisationer samt flere virksomheder og uddannelsessektoren mødes med statsministeren og en række andre ministre for at udnytte den "bredt funderede og spontane humanisme", som har meldt sig på banen over de seneste uger.

Ifølge Lars Løkke har "vi alle sammen en interesse i, at vi lykkes med at få de mennesker (flygtninge red.) aktiveret, at få dem i arbejde og få gjort dem selvforsørgende", og han vil altså nu aktivere civilsamfundet i den opgave. 

- Nogle af de virksomhedsledere, der nu går ud og er bekymrede over annoncer eller tonen og siger, at mangfoldighed er godt, må nu tage et ansvar ved at åbne deres virksomheder for de her mennesker ved eksempelvis at lave praktikforløb, siger statsministeren.

Ud over virksomhederne vil regeringen have to andre ting på dagsordenen ved topmødet på Marienborg.

For det første har Lars Løkke Rasmussen bestilt en analyse, en "affotografering", af de mange flygtninge, der er kommet til Danmark, for at få kortlagt deres baggrund og kvalifikationer. 

Analysen skal sikre, at vi har "fast grund under fødderne" i den kommende diskussion om at få dem integreret, lyder det fra statsministeren. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce