Lykke Friis bakker Rohdes kandidatur op

19/11/12 10:25

Ritzau

Europaparlamentariker Jens Rohde er kommet i modvind, men hans kandidatur bakkes op af Lykke Friis.

Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet, Jens Rohde, har opbakning som spidskandidat til valget i 2014 fra Venstres EU-ordfører i Folketinget, Lykke Friis.
- Jeg synes, at Jens Rohde er en glimrende spidskandidat, siger Lykke Friis under Venstres landsmøde i Herning.
- Jeg har ikke hørt om andre spidskandidater. Jeg bakker fuldt op om ham, siger hun.
Lørdag stjal Rohde billedet på landsmøde på grund af en kronik, som bringes søndag i Berlingske. I kronikken går han langt videre med den europæiske integration, end Venstres politik lægger op til.
Blandt andet foreslår han et fælles europæiske militær og mere magt til Europa-Parlamentet. Lykke Friis vil ikke kommentere de enkelte dele af Rohdes kronik, som han har skrevet sammen med formanden for Europabevægelsen, Erik Boel.
- Det er en lidt akademisk diskussion at åbne nu. Det er ikke dér, debatten er nu. Dagsordenen er at redde euroen, siger Lykke Friis.
EU-ordføreren siger dog også, at Rohdes tanker er interessante, og at Danmark skal være tættere på det europæiske samarbejde og ikke flytte længere væk fra det.
Debatoplægget, som Rohde selv kalder det, førte til, at han alligevel ikke søndag bliver kåret som partiets spidskandidat. Det var ellers planlagt.
I stedet er valget af spidskandidat udsat, indtil der er skabt en fælles grundlag for Venstres kampagne ved EU-parlamentsvalget.
/ritzau

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.