Lykke Friis bakker Rohdes kandidatur op

19/11/2012 11:25

Ritzau

Europaparlamentariker Jens Rohde er kommet i modvind, men hans kandidatur bakkes op af Lykke Friis.

Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet, Jens Rohde, har opbakning som spidskandidat til valget i 2014 fra Venstres EU-ordfører i Folketinget, Lykke Friis.
- Jeg synes, at Jens Rohde er en glimrende spidskandidat, siger Lykke Friis under Venstres landsmøde i Herning.
- Jeg har ikke hørt om andre spidskandidater. Jeg bakker fuldt op om ham, siger hun.
Lørdag stjal Rohde billedet på landsmøde på grund af en kronik, som bringes søndag i Berlingske. I kronikken går han langt videre med den europæiske integration, end Venstres politik lægger op til.
Blandt andet foreslår han et fælles europæiske militær og mere magt til Europa-Parlamentet. Lykke Friis vil ikke kommentere de enkelte dele af Rohdes kronik, som han har skrevet sammen med formanden for Europabevægelsen, Erik Boel.
- Det er en lidt akademisk diskussion at åbne nu. Det er ikke dér, debatten er nu. Dagsordenen er at redde euroen, siger Lykke Friis.
EU-ordføreren siger dog også, at Rohdes tanker er interessante, og at Danmark skal være tættere på det europæiske samarbejde og ikke flytte længere væk fra det.
Debatoplægget, som Rohde selv kalder det, førte til, at han alligevel ikke søndag bliver kåret som partiets spidskandidat. Det var ellers planlagt.
I stedet er valget af spidskandidat udsat, indtil der er skabt en fælles grundlag for Venstres kampagne ved EU-parlamentsvalget.
/ritzau

Mest Læste

Annonce