Medicinråd skal presse medicinalindustrien på pengepungen

Politik

07/04/2016 09:28

Nick Allentoft

Efter at Folketingets sundhedsordførere sammen med ministeren er kommet med forslag, er medicinrådet nu klar.

Danske Regioner justerer nu det medicinråd, der skal vurdere effekten af ny medicin og se på sammenhængen med prisen.

Det bekræfter Sophie Hæstorp Andersen, formand i Region Hovedstaden og Amgros.

Medicinpriser på himmelflugt

Vi har samlet debatten om stigende udgifter til medicin på denne temaside.

Har du et bidrag til debatten så skriv til Redaktionen eller bliv udgiver på DenOffentlige og få en klar stemme i debatten.

I weekenden kom det frem, at Christiansborgs sundhedsordførere og sundhedsminister Sophie Løhde (V) havde indgået en aftale om syv overordnede principper, der blandt andet handler om, hvorvidt sundhedsvæsenet skal fravælge ny medicin, hvis den er for dyr.

Og nu har Danske Regioner lyttet til politikerne og justeret det såkaldte Medicinråd, så både Danske Regioner og Folketinget står bag rådet.

Danske Regioner er i den endelige udformning af rådet blandt andet blevet enige med politikerne om, at det altid bliver Medicinrådet, der træffer den endelige beslutning om, hvorvidt et lægemiddel skal tages i brug eller ej.

Beslutningen skal altså ikke træffes af Amgros, regionernes medicinindkøbsorganisation, der forhandler priser på vegne af Medicinrådet, og så er forhåbningen, at medicinpriserne kan blive lavere.

- Det er positivt, at vi nu får et medicinråd, for medicinudgifterne er steget mere, end de midler, vi får stillet til rådighed fra Folketinget, siger Sophie Hæstorp Andersen.

- Grundlæggende er det sådan i dag, at vi aldrig kan sige nej, så det betyder, at vi ikke kan presse industrien på prisen, tilføjer hun.

Foruden Folketinget har andre interessenter som for eksempel Kræftens Bekæmpelse også været inde over justeringerne.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce