Messerschmidts homoudtalelser vækker politisk forargelse

Politik

29/4/14 9:21

Flere politikere langer ud efter Dansk Folkeparti, der ikke vil bruge EU-midler på homoorganisation.

Et bredt udvalg fra det politiske spektrum slår nu løs med forargelsens boldtræ mod Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt og Pia Adelsten i en debat om brugen af EU-midler.

De to politikere mener ikke, at det er op til EU at give penge til den internationale organisation for homoseksuelles rettigheder ILGA, når et befolkningsflertal i flere østeuropæiske lande er imod homoægteskaber og homoadoptioner.

Og den indstilling vækker stor harme.

Jeppe Kofod, Socialdemokraternes spidskandidat til EU-parlamentsvalget, mener, at ILGA udfylder en vigtig forpligtigelse i EU.

- Vi ved, at I mange lande er der problemer med homoseksuelles rettigheder. Derfor er det vigtigt, at vi også støtter en organisation som ILGA. Det er helt vildt, at Dansk Folkeparti ikke mener, at vi skal betale til det, siger Jeppe Kofod til DR.

Også Folkebevægelsens spidskandidat ved EU-Parlamentsvalget, Rina Ronja Kari, ryster på hovedet.

- At kalde støtte til at sikre bøsser og lesbiske rettigheder for frås er sgu et menneskesyn, jeg ikke kan følge. Jeg støtter kampen for at sikre LGTBI-rettigheder overalt i verden, siger hun.

Også ligestillingsminister Manu Sareen melder sig ind i debatten.

- Der er vi så uenige, for naturligvis skal der bruges midler på EU-borgeres rettigheder, skriver han på Facebook.

Messerschmidt, der er spidskandidat for Dansk Folkeparti ved det kommende valg til EU-Parlamentet, har brugt dele af sin kampagne frem mod valget på at angribe EU's brug og "frås" med penge.

Og det er i den forbindelse, at udtalelsen ifølge DR er faldet på en blog på jp.dk og siden uddybet overfor DR.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.