Mette F: Vi må have flere tilbud til svage

Velfærd

09/12/2013 11:45

Kommunerne må oprette langt flere ressourceforløb, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Det går for langsomt for kommunerne med at oprette 14.600 ressourceforløb til danskere under 40 år, som er alternativet til førtidspension. Hidtil er der kun skabt 1506 tilbud.

Det fastslår beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Det er uholdbart, hvis tallet ikke meget snart forandrer sig. Forligskredsen (af partier) er orienteret undervejs. Det er drøftet med kommunerne og socialrådgiverne. Men der er et reelt behov for, at mennesker kommer i ressourceforløb, siger Mette Frederiksen

Førtidspensionsreformen er så stor, at det varer noget, før alle 98 kommuner har oprettet ressourceforløb. Arbejdsmarkedsstyrelsen har besøgt kommuner, og beskæftigelsesministeren har talt med Dansk Socialrådgiverforening og kommunerne, siger hun.

- Det går for langsomt. Det er ualmindelig vigtigt, at alle husker på, at vi har at gøre med sårbare mennesker, som står i en meget svær livssituation, siger Mette Frederiksen.

- Al respekt for, at det tager tid at omsætte en reform til virkelighed, men der er ikke nogen undskyldning for, at arbejdet ikke fungerer alle steder lige nu, siger hun.

Venstres arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen beder hende orientere partierne bag førtidspensionsreformen om problemerne.

- Det er sat en række initiativer i gang for at sikre en ordentlig implementering. Vi prøver fra centralt hold at understøtte reformen, så godt vi kan. I nogle kommuner er man langt fremme og godt på vej. Andre steder halter det, siger Mette Frederiksen.

Uanset kommunernes forklaring har mennesker behov for hurtigt at komme i ressourceforløb, påpeger hun.

- Det er ikke om lang tid. Det er nu, behovet er der. Det er mennesker, der er syge og mennesker med handicap, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce