Minister går til børnecheck-forhandlinger med SF-støtte

Politik

14/3/14 9:22

Regeringens tilbud om at sætte ind over for social dumping får ja fra SF, men er ikke nok til at overbevise EL

Skatteminister Morten Østergaard (R) kan regne med opbakning fra SF til sit lovforslag om børnechecken. Til gengæld skal der et bedre tilbud på forhandlingsbordet, hvis også Enhedslisten - og dermed flertallet - skal på plads.

Sådan ser situationen ud for skatteministeren fredag morgen, hvor han indleder forhandlinger med Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, og SF's formand, Pia Olsen Dyhr, i Skatteministeriet.

Morten Østergaard kæmper i øjeblikket en svær kamp for at få opbakning til sit lovforslag, som i henhold til EU-retten vil fjerne optjeningsprincippet og dermed gøre det lettere for EU-borgere at få adgang til danske børnepenge.

Både de borgerlige partier og Enhedslisten er imod, og der skal noget til at overtale Enhedslisten til at skifte mening, fastslår Johanne Schmidt-Nielsen:

- Hvis vi skal stemme for regeringens lovforslag, så skal det være, fordi der kommer noget på social dumping, som er så tungt, at det opvejer risikoen ved, at man kan sende børnechecken ud af landet, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Og indtil videre er skatteministerens tilbud om ikke godt nok. Regeringen er parat til at indføre id-kort for alle bygningsarbejdere og forhøje bødestraffen for virksomheder, der bruger ulovlig arbejdskraft.

Men der er ikke udsigt til at indføre arbejdsklausuler og kædeansvar i alle offentlige kontrakter, som Enhedslisten også har ønsket.

- Vi er bestemt ikke i mål. Noget af det, vi har foreslået, er arbejdsklausuler. Når man bruger offentlige penge på at bygge sygehuse og renovere skoler, så skal klausulerne sikre, at arbejdet sker på danske løn- og arbejdsvilkår.

- Indtil videre udviser regeringen den tilgang, de hele tiden har haft. De tager ikke det her særlig alvorligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun vil dog ikke udelukke, at man i forhandlingerne kan finde frem til andre tiltag, der kan erstatte arbejdsklausulerne.

Enhedslisten rejste også kravet i forbindelse med efterårets finanslov, men også her sagde regeringen nej.

SF's formand og politiske ordfører, Pia Olsen Dyhr, fastslår til gengæld, at SF vil støtte regeringen.

- SF står i en anden situation end Enhedslisten, fordi vi har siddet i regering og været med til at udforme lovforslaget. Vi er enige med Enhedslisten i at der skal ske noget på social dumping. Her er id-kort afgørende, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.