Minister vil have flere uddannelser væk fra de store byer

Infrastruktur

30/07/2015 15:51

Nick Allentoft

Uddannelser i for eksempel turisme og energi kan med fordel ligge ved kyster, siger Esben Lunde Larsen (V).

Flere uddannelser kan i fremtiden komme til at ligge i byer i de danske yderområder. 

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) opfordrer ligefrem uddannelsesinstitutioner til at ansøge om lov til at oprette uddannelser i Udkantsdanmark, skriver Jyllands-Posten.

             Læs også: Minister: Studerende skal være mere mobile

- Vi skal have et større regionalt udbud af videregående uddannelser. Der vil jeg se meget positivt på ansøgninger om at oprette nye uddannelser, og så længe der ikke gås på kompromis med kvaliteten, er jeg ikke bekymret for små holdstørrelser de første år, indtil en ny uddannelse løbes i gang, siger han til avisen. 

Uddannelser inden for turisme og energi er nogle af de områder, som ifølge ministeren sagtens kunne ligge i de kystnære områder.

En række erhvervsakademier og professionshøjskoler har tidligere fået afslag på deres ansøgninger om at oprette eksempelvis en turistuddannelse uden for de store byer.

Ifølge rektor på Erhvervsakademiet Midtvest, Henriette Slebsager, vil der nu blive sendt en ny ansøgning af sted, når ministeren ligefrem opfordrer til det. 

- Vi mener, at man ikke kun bør uddanne i de store byer, for så kommer den uddannede arbejdskraft aldrig væk derfra. For eksempel er det svært at vise et behov for arbejdskraft for en forholdsvis ny uddannelse i turisme - men det vil der komme, og derfor vil vi gerne i gang, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/ 

Mest Læste

Annonce