Novo-fond fordobler støtte til forskning og gode formål

Bæredygtighed

18/03/2016 16:03

Nick Allentoft

Novo Nordisk Fonden har fået større formue og øger de årlige udbetalinger til cirka to milliarder kroner.

Hvert år får et stort antal forskere, universiteter og forskningsprojekter gavn af de mange penge, som Novo Nordisk Fonden deler ud.

Og nu er der udsigt til, at endnu flere kan få glæde af uddelingerne, som sidste år udgjorde lige knap en milliard kroner.

Bestyrelsen har nemlig besluttet at udbetale to milliarder kroner i år.

- Den positive udvikling i de økonomiske resultater for selskaberne i Novo Gruppen har muliggjort, at Novo Nordisk Fonden i de kommende år vil være i stand til at øge sine udbetalinger markant, siger Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden.

Novo Nordisk Fonden har gennem årene støttet offentlig forskning inden for det lægevidenskabelige og bioteknologiske område, og det vil den også fortsætte med, fortæller direktør Birgitte Nauntofte.

- Herudover vil vi fokusere på at uddele flere midler til diabetesbehandling og klinisk forskning, ligesom vi også vil øge vores bevillinger til humanitære og sociale formål, siger hun.

Novo Nordisk Fonden modtog sidste år mere end 1900 ansøgninger, og kun godt hvert femte projekt blev støttet.

Nu bliver der altså flere penge at gøre godt ved, men det betyder ikke, at kvalitetskravene sænkes, understreger direktøren.

- Vi støtter kun de bedste projekter, og vi vil fortsat have uafhængige fageksperter til at vurdere dem.

- Så må vi se, om vi får mulighed for at nå endnu længere ud, eller om bevillingerne til de enkelte projekter bare bliver højere, siger hun.

Novo Nordisk Fonden er uafhængig af Novo Nordisk på den måde, at virksomheden ikke kan stille krav til de støttede projekter og heller ikke har førsteret til resultaterne.

- På den måde kommer uddelingerne hele samfundet og alle danske life science-virksomheder til gode, understreger Birgitte Nauntofte.

De to milliarder kroner, der bliver uddelt i 2016, udgør fire procent af Novo Nordisk Fondens ikke-bundne midler.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce