Fremover bliver det nemmere at genoptjene retten til supplerende dagpenge, og dermed skulle det gerne blive mere attraktivt at tage job af kortere varighed for dagpengemodtagere.
Det er i hvert fald intentionen bag det forlig om supplerende dagpenge, som regeringen har indgået med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.
Dagpengekommissionen
Dagpengekommissionen har i to år arbejdet på et udspil til et nyt dagpengesystem. Læs alle artikler her.
- Vores mål var, at de supplerende dagpengeregler skulle understøtte dynamikken på arbejdsmarkedet, så der ikke bør være barrierer for, at ledige tager et job. Uanset om der er tale om deltidsjob, og uanset om det er til en lavere løn, end man tidligere har haft, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) til Ritzau.
Mere konkret betyder aftalen et farvel til reglen om, at man ikke kan optjene retten til en ny omgang supplerende dagpenge, før den igangværende periode er overstået.
Samtidig bliver det muligt at forlænge perioden med supplerende dagpenge fra 30 uger helt op til 42 uger, hvis man har haft perioder med fuldtidsarbejde inden for det seneste år.
Aftalen om supplerende dagpenge er en udløber af dagpengeforliget i oktober.
Her aftalte de tre partier at undersøge muligheden for at gennemføre dagpengekommissionens forslag om at opgøre de supplerende dagpenge på månedsbasis.
Det lod sig imidlertid ikke gøre, forklarer beskæftigelsesministeren.
- Det ville påvirke rigtigt mange mennesker, og vi kunne ikke beregne konsekvenserne præcist nok.
- Derfor har vi bevaret den logik, der findes i dag, hvor man opgør på ugebasis. Det betyder, at vi er meget sikrere på, hvordan det påvirker dem, der har ret til supplerende dagpenge.
Reglerne træder i kraft i 2017 sammen med de øvrige omlægninger af dagpengesystemet.
/ritzau/