Ny formand for gymnasieelever vil bekæmpe skævvridning

Velfærd

28/04/2014

Mathilde Lynggaard Winther er valgt til at overtage formandsposten i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

På det årlige landsmøde i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning er det blevet vedtaget, at Mathilde Lynggaard Vinther skal overtage formandsposten i elevorganisationen.

Det oplyser Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i en pressemeddelelse.

Den 20-årige Mathilde Lynggaard Vinther overtager officielt posten 1. juli, men vil allerede nu indlede sit arbejde med den nuværende formand, Phillip Dimsits Lerer.

Og ligesom i sin opstillingstale på landsmødet har den nye formand en overordnet målsætning, der handler om at bryde det, hun selv kalder et skel mellem gymnasierne herhjemme.

- Det er særligt i forhold til den fordeling af penge, man har til gymnasierne, som sker via taxametersystemet, siger Mathilde Lynggaard Vinther til Ritzau.

- Der giver man den samme mængde penge uafhængigt af, hvad det er for en slags elev, man optager på skolen, tilføjer hun.

Mathilde Lynggaard Vinther mener, at det ikke koster lige meget for de enkelte skoler at skulle uddanne elever.

- Nogle skoler er ekstremt udfordret med deres elevgruppe, fordi man har nogle, der ressourcemæssigt er svagt stillede, mens andre skoler har en anden elevgruppe, som er mere stærke på det felt, siger hun.

Ifølge elevorganisationens nye formand betyder det, at nogle skoler kører med overskud på bundlinjen og nogle gange har ophobet stor egenkapital.

- Og det er selvfølgelig også typisk de skoler, der har ressourcemæssigt stærke elever, siger Mathilde Lynggaard Vinther.

- Andre skoler er til gengæld virkelig udfordret og har ikke midlerne til at løfte deres elevgruppe, påpeger hun.

Mathilde Lynggaard Vinther nævner, at landets omtrent 120.000 gymnasielever gerne skal kunne få en god uddannelse, og at de ressourcemæssigt svagt stillede skal have mulighed for at blive løftet og også få en god uddannelse.

- Sådan ser det ikke helt ud i dag, fordi der er en skævvridning på grund af tildelingen af midlerne til gymnasierne, fastslår Mathilde Lynggaard Vinther.

Den nye formand går i dag i 3. g på på Københavns Åbne Gymnasium, men har indtil udgangen af 2. g gået på Aarhus Katedralskole. Ifølge hende selv har skoleskiftet været en øjenåbner for det skel, hun nu vil ændre på.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce