Nyheder fra Danmark i kort form

Ledelse

10/11/2014 09:49

Nick Allentoft

Indsamling til flygtninge når bedste resultat i 10 år, danske asyltal er i toppen i EU, Thorning og Løkke vil afskaffe EU-forbehold efter valget, hver anden løber løber sig til skader, 16-årig dør efter fald fra Limfjordsbroen, kokainfangst på kulskib i dansk havn, juleøllen gav travlhed men kun lidt vold, fireetagers beboelsesejendom i Frederikshavn styrter i grus, kæmpe konkurssag skal undersøges af bagmandspolitiet, Dagens korte nyheder fra Ritzau.

OW Bunker går konkurs efter svindelsal

AALBORG: OW Bunker, der sælger brændstof til skibe, indgav fredag aften konkursbegæring. - Det er med dybeste beklagelse at bestyrelsen og direktionen må meddele, at det ikke har været muligt at finde en holdbar løsning, skrev selskabet. Derfor kan mere end 20.000 private aktionærer se frem til at have tabt deres investeringer. Sent onsdag aften erkendte den store brændstofvirksomhed, at selskabets egenkapital var ædt op af dårlig risikostyring og en gigantisk svindelsag i et datterselskab i Singapore. Tabene løber i alt op i 1,6 milliarder kroner. Selskabet har politianmeldt to medarbejdere i svindelsagen. OW Bunker var indtil fredag aften Danmarks næststørste virksomhed målt på omsætningen. Det nordjyske selskab var en af verdens største leverandører af brændstof til skibe. 

 

Bagmandspolitiet skal undersøge økonomisk kollaps

AALBORG: Det bliver Bagmandspolitiet, der i givet fald skal undersøge, om der er begået kriminalitet i selskabet OW Bunker. Det konkursramte selskab oplyste sent fredag, at det havde besluttet at foretage politianmeldelse af to ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore. I weekenden havde politiet dog endnu ikke modtaget en anmeldelse. Men hvis den dukker op, vil Nordjyllands Politi straks holde møde med Bagmandspolitiet, altså Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK. Anmeldelsen drejer sig om, at der kan være tale om overtrædelse af straffelovens paragraf 299. Den handler om at påføre andre et formuetab ved at tilsidesætte sine pligter i forbindelse med varetagelse af formuen. Straffen går fra bøde til fængsel i halvandet år. Paragraffen indeholder også en anden bestemmelse, der drejer sig om modtagelse af bestikkelse i forbindelse med varetagelsen af andres formueanliggender. Her kan straffen stige op til fængsel i fire år.

 

Asylstrøm til Danmark er i toppen i EU

KØBENHAVN: I løbet af årets første otte måneder har Danmark modtaget fjerdeflest asylansøgere af alle EU-lande i forhold til befolkningsstørrelse. Nye tal fra statistikbanken Eurostat viser, at kun Sverige, Malta og Østrig har modtaget flere, skriver Politiken. I 2013 modtog Danmark niendeflest asylansøgere i EU per indbygger. Udviklingen understreger behovet for yderligere stramninger i asylpolitikken, mener Venstre og Dansk Folkeparti. - Tallene illustrerer, hvor langt ud vi er kommet i Danmark med vores asylpolitik. Det understreger, hvor gennemført tossegode vi efterhånden er herhjemme, siger Martin Henriksen, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Med udsigt til op mod 20.000 asylansøgere i 2014 har regeringen varslet stramninger af reglerne. Politisk ordfører Inger Støjberg (V) mener, at man bør gøre det mindre attraktivt at være flygtning i Danmark, så færre søger hertil. 

 

Indsamling til flygtninge når bedste resultat i 10 år

KØBENHAVN: Mange tusinde danskere var søndag på gaden for at samle ind til fordel for verdens flygtninge og fordrevne. 16.000 danskere gav tre timer af deres tid, og det endte med at være givet godt ud, for resultatet på 16 millioner kroner er det bedste i 10 år, lyder det. - Vi synes, det er fantastisk at kunne sige, at det er på den gode side af 16 millioner kroner. Folk i Danmark ved godt, at der er rekordmange flygtninge ude i verden. - Der kommer mange flygtninge til Danmark, og jeg er super opmuntret over, at folk tænker, at der må gøres noget, siger Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp. 

 

Fireetagers beboelsesejendom i Frederikshavn styrter i grus

FREDERIKSHAVN: En fireetages beboelsesejendom i Frederikshavn styrtede søndag formiddag delvist sammen. To beboere blev reddet ud af murbrokkerne, og en af dem er alvorligt såret, oplyser Nordjyllands Politi. Den hårdt sårede, en 48-årig mand, blev kørt til behandling på Aalborg Universitetshospital. Den anden blev indlagt på Hjørring Sygehus med knoglebrud. Begge var uden for livsfare. Politiet fik anmeldelsen om sammenstyrtningen klokken 11 søndag formiddag, og årsagen til, at ejendommen styrtede sammen, er endnu ikke kendt. Ejendommen skal undersøges af politiets teknikere og Arbejdstilsynet for at fastslå, hvorfor opgangen på Provst Dreslers Vej 25 pludselig styrtede i grus. Der er tale om en beboelsesejendom, der i nogen tid har været under renovering.

 

22-årig mandlig bilist er død efter sammenstød

KØBENHAVN: En 22-årig mand fra Dalmose døde lørdag aften af sine kvæstelser, efter at han som fører af en personbil stødte sammen med en varevogn lørdag eftermiddag på Hyllestedvej i Dalmose, der ligger syd for Slagelse. Ulykken skete, da den 22-årige mand kom kørende på Hyllestedvej. - To biler støder frontalt sammen på Hyllestedvej ud for nummer 51. Årsagen har vi endnu ikke, men varevognen og personbilen støder sammen. I varevognen er der et par ældre mennesker, der kommer lettere til skade og bliver kørt til hospitalet, sagde vagtchef Anders Mikkelsen lørdag aften. Den 22-årige mand blev indlagt på Rigshospitalets Traumecenter, hvor han blev fløjet til efter ulykken med svære kvæstelser. Kvæstelser, som altså kostede ham livet.

 

Thorning og Løkke vil afskaffe EU-forbehold efter valget

KØBENHAVN: Danskerne skal forberede sig på en folkeafstemning om retsforbeholdet hurtigt efter et valg. Det er det fælles udgangspunkt for både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og oppositionens statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen (V), skriver Politiken. - Jeg tror kun, vi kan få den afstemning, hvis der er meget tydelige rammer om, hvad folkeafstemningen handler om, og hvis vi forpligter hinanden til, at uanset hvem der vinder næste valg, så skal afstemningen finde sted, siger Helle Thorning-Schmidt. Hun har de seneste uger haft individuelle samtaler med partilederne for de EU-positive partier i bestræbelserne på at nå en aftale, der forpligter. Lars Løkke Rasmussen er enig og optimistisk i forhold til at nå en aftale inden et valg, der forpligter i tiden efter.

/ritzau/

 

16-årig dør efter fald fra Limfjordsbroen

Aalborg: En 16-årig pige er afgået ved døden, efter at hun fredag aften faldt ud over rækværket på Limfjordsbroen mellem Nørresundby og Aalborg. Hun faldt otte meter ned og ramte nogle fliser under broen og blev først hårdt kvæstet. Derfor blev hun indlagt på Aalborg Sygehus' traumecenter med alvorlige kvæstelser i blandt andet hovedet. Hun afgik ved døden klokken 15.33 lørdag. Politiet fik fredag klokken 22.43 anmeldelsen om, at en pige var faldet ned fra broen. Uheldet skete på Nørresundby-siden af broen. Da ambulancen og politiet nåede frem, viste det sig, at den 16-årige i kådhed og beruselse havde forsøgt at hoppe op på rækværket på Limfjordsbroen. I stedet faldt hun ned fra rækværket og landede på fliserne under broen. 

 

Politiet finder stor portion kokain på kulskib i dansk havn

SKÆLSKØR: En gennemsøgning af et kulskib i Stignæs Havn ved Skælskør resulterede fredag i en fangst for politiet på 21,6 kg kokain i koks-lasten på skibet. Politiet vurderer, at kokainen på gadeplan har en værdi svarende til 12 millioner kroner. Politiet er blevet færdige med afhøringerne af personalet. Det har ikke tilvejebragt grundlag for fremstille nogen mistænkt i grundlovsforhør, oplyser politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falster Politi, Kim Kliver. - Det er ikke usædvanligt, hvis man ser på, hvordan fremgangsmåden er i forhold til det her. Når man skal have kul om bord, så er der også andre om bord på skibet end bare mandskabet, siger han.

 

Juleøllen gav travlhed men kun lidt vold

KØBENHAVN: En meget travl nat med mange mennesker på værtshuse og diskoteker, men ingen våben i nattelivet og kun få grove voldsepisoder. Nogle politikredse slap helt for den grove vold. Sådan tegnede billedet sig i landets politikredse lørdag morgen, da vagtcheferne gjorde status efter den såkaldte J-dag, hvor bryggerierne slap årets julebryg løs fredag aften klokken 20.59. Politiet i København meldte om mange mennesker i byen, men hovedstaden slap helt for grove voldsepisoder. I Nordjylland blev en 16-årig pige fra Aalborg-området hårdt kvæstet fredag aften, da hun faldt ud over rækværket på Limfjordsbroen mellem Nørresundby og Aalborg, efter at hun i kådhed og beruselse havde forsøgt at hoppe op på rækværket. Men bortset fra denne ulykkelige episode var aftenen i det nordjyske område ikke så voldsom, oplyste vagtchef Mogens Hougesen. På Midt- og Vestsjælland meldte politiet også om en relativt fredelig J-dag, som dog blev skæmmet af et knivstikkeri på Hovedgaden i Høng.

 

Folkesport giver skader: Hver anden løber ind i problemer

KØBENHAVN: Danmark er en nation af løbere. Men løb kan være farligere, end man går rundt og tror. Hvert andet medlem i 27 repræsentativt udvalgte DGI-løbeklubber fra hele landet bliver skadet indenfor et år. Og 48 procent af dem, der melder sig ud af klubberne, gør det på grund af en skade. Det skriver Politiken med udgangspunkt i en rapport, som idrætsorganisationen DGI har fået udarbejde. - Det er simpelthen ikke godt nok. Det er især slemt for begyndere, der oplever en hurtig fremgang, men de er ikke stærke nok til at træne så meget, siger Tina Kryger Mondrup, udviklingskonsulent i løb i DGI, som organiserer 1,5 millioner sportsudøvere og motionister, heraf 51.500 løbere. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce