Nyheder fra Danmark i kort form

Politik

22/01/2015 09:29

Suleman Haider

​Udviste kriminelle vender tilbage til Danmark, Slikimportør sigtes for millionsvindel, V vil indføre boligjobordning med tilbagevirkende kraft, Forhandlinger på vej om anti-radikalisering, Syv personer frygtes smittet af farlig bakterie i kebab, Flertal vil sikre lokale arbejdspladser på Thulebasen, Tandplejer får bøde for arbejde som tandlæge.

Udviste kriminelle vender tilbage til Danmark

KØBENHAVN: Når en kriminel bliver udvist af Danmark, er det nærliggende at tro, at den dømte aldrig sætter fødderne på dansk jord igen. 

Men sådan er det langt fra altid ifølge TV2.

- Vi kan konstatere, at op imod halvdelen af de berigelseskriminelle, der bliver idømt indrejseforbud, vender tilbage og begår ny kriminalitet inden for et år, siger vicepolitiinspektør Tormod Christensen fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) til TV 2 Dokumentar.

Slikimportør sigtes for millionsvindel

SLAGELSE: En firma i Slagelse, der importerer slik, og dets indehaver er blevet sigtet for moms- og afgiftssvindel for mindst 27 millioner kroner.

Det var Skat, der anmeldte virksomheden til politiet, og onsdag slog myndighederne så til med ransagning af virksomheden samt indehaverens private bopæl.

På firmaets lager i Slagelse lå der omkring 100 ton slik. Det blev mildest talt ikke opbevaret særligt lækkert, for der var rottelort over det hele, og hele lageret blev beslaglagt.

V vil indføre boligjobordning med tilbagevirkende kraft

KØBENHAVN: Danskerne skal gemme deres kvitteringer for arbejde udført af eksempelvis håndværkere, erklærede partiet Venstre onsdag. Partiformand Lars Løkke Rasmussen gjorde det klart, at Venstre ikke kun går til valg på at genindføre boligjobordningen.

Efter valget er Venstre parat til at genindfører boligjobordningen med tilbagevirkende kraft, hvis partiet får regeringsmagten. 

Det betyder, at danskerne kan se frem til at få fradrag for for eksempel udskiftning af vinduer, rengøring eller børnepasning, der er købt efter den 1. januar 2015.

Forhandlinger på vej om anti-radikalisering

KØBENHAVN: Efter godt fire måneder på pause ser det ud til, at der kan komme skred i regeringens plan om at bruge 60 millioner kroner til at bekæmpe radikalisering.

Den blev lagt frem i efteråret. Ingen er imod at dæmme op for radikalisering af unge mennesker, men planen ramte den christiansborg'ske sandbanke på grund af finansieringen gennem satspuljemidlerne.

Onsdag kunne Jyllands-Posten referere et brev, som justitsminister Mette Frederiksen (S) har sendt ud til partierne bag satspuljen. Her lægges der op til, at et forslag om at inddrage imamer i indsatsen pilles ud, og det ser ud til at få skred i forhandlingerne.

Syv personer frygtes smittet af farlig bakterie i kebab

KØBENHAVN: Syv personer er under mistanke for at være smittet med en alvorlig e-coli-bakterie, efter at de har spist kebab på forskellige spisesteder i København og Aarhus, oplyste Sundhedsstyrelsen onsdag.

Fire personer er siden november 2014 blevet ramt af e-coli-bakterier af typen VTEC O157, mens tre andre personer er under mistanke for smitten.

De er smittet uafhængigt af hinanden, men har alle spist kebab/shawarma på forskellige restauranter i Københavns- eller Aarhusområdet. 

Tilsyn på spisestederne har vist, at der tilsyneladende ikke er problemer med hygiejnen. 

Flertal vil sikre lokale arbejdspladser på Thulebasen

KØBENHAVN: Det meste er Folketinget er enige om en aftale, der skal sikre, at Grønland i fremtiden får arbejdspladser og skatteindtægter fra militærbasen på Thule.

Sådan lød det fra alle partier med undtagelse af Dansk Folkeparti under en hasteforespørgsel onsdag i folketingssalen.

Her havde det grønlandske folketingsmedlem Johan Lund Olsen (IA) fremlagt et forslag, der skal sikre, at Grønland fremover får størst mulig gevinst af Thulebasen, hvor amerikanerne har en militærbase. 

Forslaget kom, fordi en milliardstor kontrakt på Thulebasen i november gik til firmaet Exelis Services, et dansk skuffeselskab ejet af den amerikanske koncern Vectrus. 

Tandplejer får bøde for arbejde som tandlæge

HOLSTEBRO: 29 gange behandlede en kvindelig tandplejer patienter, selvom arbejdet kun måtte udføres af en tandlæge. 

Overtrædelsen af autorisationsloven blev onsdag takseret til en bøde på 50.000 kroner ved Retten i Holstebro.

Behandlingerne skete fra 1. januar 2011 til 31. august 2012. Retten mener, at "tandplejeren herved handlede på en måde, der var egnet til at vække forestillingen om, at tandplejeren havde autorisation som tandlæge".

 

Mest Læste

Annonce