Odense halter bagefter i krisen

Velfærd

31/10/2013 10:00

Jobmarkedet i landets fjerdestørste by lider, mens det går bedre i landets øvrige større byer.

Krisen har været meget hårdere ved Odense end ved Aarhus, Aalborg og København, viser en ny analyse fra Nykredit.

Odense har tabt flere job i industrien og har ikke formået at skabe nye job på vækstområder, for eksempel i konsulentbranchen, skriver Jyllands-Posten.

Det har efterladt landets fjerdestørste by og resten af Fyn i en meget svær situation, som kan blive endnu værre, hvis ikke man snart vender udviklingen, advarer flere eksperter og områdets erhvervsorganisationer.

- Det er meget svært at få øje på lyspunkterne. Udviklingen står i skærende kontrast til det, vi ser i Aarhus og Aalborg, siger Tore Stramer, chefanalytiker i Nykredit.

- Det er bekymrende. Det burde have set helt anderledes ud, når man ser på Odenses størrelse, fortsætter han over for Jyllands-Posten.

Siden 2008 er beskæftigelsen i Odense faldet med ni procent - cirka dobbelt så meget som Aarhus og Aalborg. Hovedstaden har til gengæld ikke mistet job.

Mens det stadig går ned ad bakke for Odense, har Aalborg og Aarhus de seneste år formået at stoppe blødningen på jobmarkedet.

Odense har dog sat gang i investeringer i eksempelvis infrastruktur, men det kan tage lang tid, før det begynder at skabe resultater, advarer lektor i geografi ved Københavns Universitet Høgni Kalsø Hansen til Jyllands-Posten.

I Odense mener borgmester Anker Boye (S), at der er lysere tider i vente for byen.

- Vi har ikke sovet i timen. Vi er lidt senere på den end de andre storbyer. Men nu vender det, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce