Østergaard: Mindst tre millioner danskere skal arbejde

Velfærd

08/12/14 12:15

Suleman Haider

Flere danskere skal i arbejde, ellers bliver der ikke råd til mere velfærd, lyder det fra økonomiministeren.

Danmark får kun råd til mere velfærd, hvis flere danskere forsørger deres familie, end der forsørges af det offentlige. Derfor skal mindst tre millioner danskere være i arbejde.

Det fastslår økonomiminister Morten Østergaard (R) på en vækstkonference, som er arrangeret af den borgerligt-liberale tænketank Cepos. 

- Mit mål er et samfund, hvor der altid er flere, der forsørger, end der forsørges. Tænk hvis vi kunne skabe et velfærdssamfund med høj social sikkerhed, overskud og vilje til at kere os om de, der ikke nyder de samme privilegier i livet, og hvor der altid er mindst tre millioner danskere i arbejde, siger Morten Østergaard på konferencen i København.

- Skal vi derhen, så skal forandringerne fortsætte. Tabuerne skal træde i baggrunden. Vi kan ikke igen tillade, at det danske samfund - anført af Christiansborg - lader sig lulle i tornerosesøvn. 

Ifølge økonomiministeren passer det ikke, at den ene procent rigeste danskere koster samfundet. De arbejder mere end andre og betaler flere skatter til fællesskabet, viser en undersøgelse fra Økonomiministeriet, påpeger ministeren.

- Det var glædeligt, om flere kunne bevæge sig op gennem indkomstregistret. Det ville føre til flere arbejdstimer og højere værdi. Vores model er ikke kendetegnet ved samme stigning i indkomstforskelle som i USA, siger Morten Østergaard. 

Danmark må fortsat lave reformer. Ellers eksploderer det offentlige underskud fra 2020, advarer Morten Østergaard.

- Ellers vil det offentlige underskud for alvor tage til. Så vil ubalancen genopstå mellem folk i job og på offentlig forsørgelse. Vort fokus på 2020-mål må ikke gøre os blinde for, om vi ønsker et samfund, hvor under halvdelen af befolkningen er i job, lyder det fra økonomiministeren på Cepos' vækstkonference.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.