Olsen Dyhr åbner op for farvel til et mere rødt SF

Politik

01/2/14 11:20

Nick Allentoft

Hvis den røde fløj vinder formandsvalget, kan Pia Olsen Dyhr være fortid i SF.

Hvis den røde fløj i SF vinder formandsvalget, kan det betyde et farvel til SF for tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr.

Det lod hun forstå, da hun lørdag formiddag ankom til Vingstedcentret ved Vejle, hvor SF's bagland lørdag holder møde, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg hører til i SF, men det kommer an på, hvordan SF udvikler sig, om jeg vil bruge alle mine ressourcer i hele mit liv i SF, siger Pia Olsen Dyhr til avisen.

Kampen om formandsstolen efter Annette Vilhelmsen står mellem partiets røde fløj, som tæller flertallet af de resterende folketingsmedlemmer, og partiets grønne fløj, som blandt andre tæller Olsen Dyhr, Margrete Auken, Steen Gade og Lejre-borgmester Mette Touborg.

Margrete Auken og gruppeformand Pernille Vigsø Bagge har opfordret Pia Olsen Dyhr til at stille op som formand, men hun er stadig uafklaret.

Hun slår dog fast overfor Jyllands-Posten, at SF i fremtiden ikke skal minde om Enhedslisten, selvom flere har efterspurgt en mere tydelig rød profil.

- Jeg synes ikke, at SF skal være Enhedslisten og hvis vi kommer derover, vil jeg ikke føle, at jeg hører til i SF, siger Dyhr.

- Jeg håber, at SF kommer på rette kurs igen. Der er mange kloge SF'ere derude. Men jeg siger også, at vi står i et vadested, og vi skal vælge vej.

Spørgsmål: - Er det en advarsel til dem, der måske vil vælge en vej, som lægger tæt op ad Enhedslisten?

- Det er ikke en advarsel. Men det er ikke et projekt, som jeg ser, at SF skal være i.

Spørgsmål: - Så hvis ikke du bliver formand, vil du hellere have et job i eksempelvis erhvervslivet?

- Nej, men altså. Jeg er jo valgt til Folketinget, og så må jeg tage de halvandet år, og så må jeg se, hvad jeg gør med mit liv, siger hun.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.