Omfattende anklageskrift i sag fra Solhaven

Politik

04/02/2013 10:41

Suleman Haider

En pædagog tog fat om drengens hoved og støtte det hårdt mod en reol. Herefter tildelte en anden pædagog ham flere knytnæveslag i nyreregionen og i tindingen.

Sådan lyder en af mange tiltaler mod i alt 12 tidligere pædagoger på opholdsstedet Solhaven i Farsø. Det fremgår af det anklageskrift, DR Nordjylland i dag har fået indblik i. 

Anklagerskriftet mod de 12 pædagoger rummer i alt 66 punkter vedrørende mishandling, ulovlig tvang og hærværk. De fleste begået på opholdsstedet Solhaven i Farsø, men enkelte også i forbindelse med blandt andet udflugt til et sommerhus i nærheden. 

For eksempel er en pædagog tiltalt for at have taget kvælertag på en anbragt i 45 sekunder, hvorved han fik åndedrætsbesvær og en blålig misfarvning på halsen. 

Den daværende forstander på Solhaven er tiltalt for to tilfælde af trusler mod vidner - senest den 19.april sidste år, hvor han fortalte et vidne, at han ville blive fjernet fra sin nuværende bopæl, og få frataget sin udleverede bil, hvis han ikke trak sin anmeldelse tilbage. 

Sagens anklager, Lene Wacher Lentz, mener, at alle tiltalte skal frakendes retten til at arbejde som pædagogmedhjælper på opholdssteder for børn og unge. 

Der er endnu ikke sat tid på retssagen. 

 

 

Mest Læste

Annonce