Özlem: Akkari burde sige undskyld til muslimerne

Politik

14/4/14 7:37

Akkari har undskyldt til Anders Fogh og Danmark, men han skylder også muslimerne en undskyldning, mener SF'er.

Den tidligere imam Ahmed Akkari, som var en af hovedmændene bag udbredelsen af Muhammed-tegningerne i Mellemøsten, har i forbindelse med udgivelsen af en ny bog undskyldt sin rolle i konflikten.

Akkari har både undskyldt over for Danmark og over for tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Men Ahmed Akkari har glemt at undskylde over for de danske muslimer.

Det mener SF's medlem af Folketinget Özlem Cekic, som både kritiserer Ahmed Akkari for hans kurs under Muhammedkrisen og dele af indholdet i hans nye bog "Min afsked med islamismen", som hun også mener skader muslimer.

- Muhammedkrisen fik fatale konsekvenser for over 100 mennesker og den ødelagde Danmarks omdømme.

- Samtidig blev de muslimer, som boede i Danmark, taget som gidsler, fordi han gjorde sig til talsmand for os. Vi fremstod som islamister, som ville Danmark noget ondt, selvom vi overhovedet ikke var enige med ham, siger Özlem Cekic.

Hun mener desuden, at Ahmed Akkari fortsætter med at skade muslimerne i Danmark med sin nye bog. Hun henviser til, at Ahmed Akkari i bogen skriver:

"På baggrund af mine egne oplevelser vil jeg anslå, at cirka en fjerdedel af alle muslimer i Danmark er påvirket af islamismen i varierende grad."

Det er skudt langt over målet og er med til at skabe nye grøfter, mener Özlem Cekic.

- Under Muhammedkrisen opfattede han danskerne som racister, og nu oplever jeg en fare for, at han er hoppet i den anden grøft. Han er i gang med at danne en ny gruppe mennesker, som han retter sit had i mod, siger Özlem Cekic.

Det rammer ifølge SF'eren igen de muslimer, som ellers er del af det danske fællesskab med skolegang, arbejde og aktiv deltagelse i skolebestyrelser og idrætsforeninger.

- De bliver igen sat i bås med sådan nogle som Akkari, som rendte Mellemøsten rundt, mens Dannebrog blev brændt af, siger Özlem Cekic.

Det har ikke været muligt at få en kommentar på kritikken fra Ahmed Akkari, der i en sms til Ritzau oplyser, at han ikke er til at træffe før efter påske.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.