Pape rammer lavpunkt i ny Voxmeter-måling

Politik

15/12/2014 09:13

Nick Allentoft

K får sin dårligste Voxmeter-måling siden formandsskiftet i august. Strategien har fejlet, mener kommentator, men politisk ordfører er optimistisk. Måling viser stadig blåt flertal.

- Jeg har en tyrkertro på, at hvis vi får sendt vores budskab klart og tydeligt nok, så er der langt flere konservative i det her land end de 4,9 procent, der stemte på os ved sidste valg.

Sådan sagde Søren Pape Poulsen, da han i august blev præsenteret som ny leder af Det Konservative Folkeparti.

Men fire måneder senere er tingene gået den modsatte vej for den nye formand, der i den seneste meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzaus Bureau, får den laveste tilslutning i sin tid som partileder.

3,4 procent af de adspurgte svarer, at de ville stemme konservativt, hvis der var valg i morgen, og dermed ligger partiet tættere på spærregrænsen end på det seneste valgresultat.

- Det er ikke lykkedes at vende udviklingen. Tværtimod er den konservative krise blevet dybere, konstaterer politisk kommentator og tidligere konservativ partileder Hans Engell over for Ritzau.

Han mener, at tilbagegangen skyldes en forkert strategi.

- I stedet for, at Pape farer land og rige rundt, skulle han have lært Christiansborg at kende og gjort sig synlig i den daglige debat, vurderer kommentatoren.

Han nævner den verserende Eritrea-sag, diskussionen om dansk deltagelse i bankunionen og den nye boligaftale, hvor De Konservative modsat Venstre var med i forliget, som sager, hvor Pape har forsømt at markere sig.

- Der har været et hav af større sager, der har kørt, uden at Pape har været på banen. Når han ikke kan være i folketingssalen, må han være i medierne, siger han med henvisning til Papes manglende medlemskab af det danske parlament.

Søren Pape Poulsen har ikke ønsket at kommentere den nye måling over for Ritzau, men politisk ordfører Mai Mercado bakker op om formandens strategi.

- Jeg tror stadigvæk på fremgang. Jeg tror på projektet, og at vi har det rigtige setup med de rigtige mennesker, siger hun og uddyber:

- Det at skifte politisk leder er ikke noget, som vender tingene på nul komma fem. Det er et langt sejt træk. Danskerne vil lige se det her an.

 

 

 

FAKTA: Sådan står partierne i ny Voxmeter-måling  

Der er fortsat flertal til blå blok i den seneste meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzaus Bureau (tal i parentes er fra måling for en måned siden):

* Socialdemokraterne: 22,2 procent / 40 mandater (21,6 procent)

* De Radikale: 7,4 procent / 13 mandater (7,5 procent)

* De Konservative: 3,4 procent / 6 mandater (3,9 procent)

* Socialistisk Folkeparti: 7,9 procent / 14 mandater (7,6 procent)

* Liberal Alliance: 5,1 procent / 9 mandater (5,0 procent)

* Dansk Folkeparti: 18,8 procent / 33 mandater (17,6 procent)

* Venstre: 25,3 procent / 45 mandater (26,4 procent)

* Enhedslisten: 8,6 procent / 15 mandater (9,4 procent)

* Kristendemokraterne: 1,1 procent / 0 mandater (0,5 procent)

* Andre: 0,3 procent / 0 mandater (0,4 procent)

Fakta om målingen:

1051 repræsentativt udvalgte personer over 18 år har i perioden 8.-14. december deltaget i målingen. 21 procent af de adspurgte er i tvivl om deres partivalg.

Den maksimale statistiske usikkerhed er 2,6 procentpoint (gældende for Venstre som det største parti i målingen). 

Herefter falder den statistiske usikkerhed i takt med partiernes størrelse.

Kilder: Voxmeter for Ritzaus Bureau

/ritzau/

Mest Læste

Annonce