Politi og sheriffen Pind uenige om ballademagere på Nørrebro

Politik

11/05/2016 14:42

Nick Allentoft

Det skal ikke gå ustraffet hen, når unge drenge terroriserer værtshuse på Nørrebro, siger justitsminister mens Københavns Politi mener, at ballademagere kan tales til fornuft på Nørrebro, hvor værtshusejere chikaneres.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Justitsminister Søren Pind (V) kalder det uacceptabelt, at værtshuse på Nørrebro bliver chikaneret af unge drenge og mænd med indvandrerbaggrund fra lokalområdet.

Det har gjort ministeren så forarget, at han i et opslag på Facebook skriver:

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, at unge indvandrere hærger Nørrebro og presser penge af værtshuse.

- Jeg har bedt Københavns Politi om en redegørelse om indsatsen overfor de unges uro, hærgen og beskyttelsespenge på Nørrebro. Tremmerne venter, fortsætter han.

Sagen kom frem, da værtshusejere- og medarbejdere onsdag morgen i Radio24syv berettede, at ban­de­med­lem­mer fra områ­det chikanerer deres barer.

Medarbejderne fortæller, at de unge vil have "beskyt­tel­ses­penge", bruger trusler og hærværk som pressionsmidler, har kastet sten gennem ruderne og proklamerer, at Nørrebro hører under sharia, hvilket ifølge Søren Pind også er uhørt. 

- De skal hverken true ejerne eller gæsterne, og de skal ikke stå og gale op om, at Nørrebro er en sharia-zone, skriver Pind i sit opslag. 

Flere andre politikere deler ministerens frustration. Ifølge Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, skal det få konsekvenser for ballademagerne hurtigst muligt.

- Vi skal sætte hårdt mod hårdt, når vi ser disse bøller. Det her er et resultat af, at der er en gruppe mennesker, der ikke kan opføre sig ordentligt, og det skal vi som samfund ikke ligge under for.

Selv om Søren Pind har meddelt, at han vil gå ind i sagen og undersøge politiets arbejde, har Dansk Folkeparti alligevel kaldt ministeren i samråd. 

- Regeringen må svare på, hvad der skal til for at stoppe det. 

- Det er vigtigt, at politiet møder talstærkt op og slår ned, når erhvervsdrivende oplever det her, og man skal straffes hårdt for det, mener Peter Kofod Poulsen.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), mener også, at der er behov for handling. Han skriver på Facebook, at han har været i kontakt med Københavns Politi for at finde en løsning på problemet.

- København er en by, hvor det er helt i orden at få sig en bajer på sit lokale værtshus. Det skal uopdragne unge ikke ødelægge, og det kommer de heller ikke til. 

- Politidirektøren har forsikret mig om, at politiet tager denne sag meget alvorligt og vil få opsporet dem, der står bag hærværk og chikane.

- Også SSP-samarbejdet mellem skole, politi og kommune, der gennem mange år har vist sit kæmpe værd på Nørrebro, er aktiveret, da noget tyder på, at gerningsmændene er ret unge, skriver overborgmesteren. 

 

Politi vil stoppe værtshuschikane på Nørrebro med dialog Dødstrusler, afpresning og brosten gennem ruderne.   En gruppe unge drenge med indvandrerbaggrund har i løbet af den seneste tid terroriseret flere værtshusejere på Nørrebro med tilsyneladende alvorlig kriminalitet.    Ikke desto mindre satser politiet på at løse problemerne ved hjælp af simpel dialog, fortæller ledende politiinspektør Allan Nyring, efter at flere værtshusejere til Radio24syv har fortalt om deres frustration over situationen.   - Det er nogle utilpassede unge og en problematik, som vi også så sidste forår. Når foråret kommer, skal de ud og markere sig, og det går så ud over værtshusejerne, siger politiinspektøren.   - Vi er i god dialog med de unge mennesker og Københavns Kommune. Med den dialog regner vi med at få det bragt til ende. Sidste forår løste vi det på den måde, siger han.   Flere værtshusejere fortæller onsdag om konkrete oplevelser med de unge. Eksempelvis er en ejer af et værtshus efter eget udsagn blevet afkrævet 60.000 kroner i "beskyt­tel­ses­penge", ligesom en brosten fløj gennem en rude, mens beværtningen var åben.   Ledende politiinspektør Allan Nyring understreger da også, at gerningsmændene på ingen måde skal forvente at slippe ustraffet fra disse forbrydelser.   - Det er ganske alvorligt for de mennesker, der bliver udsat for det. Og det synes vi egentlig også, at kriminaliteten er. De forbrydelser, der er begået, efterforsker vi og strafforfølger i det omfang, vi overhovedet kan, siger han.   Over for Radio24syv kritiserer flere værtshusejere politiets arbejde. En af dem fortæller, at hun måtte vente i 20 minutter på, at betjentene nåede frem.   Hos Københavns Politi afviser Allan Nyring imidlertid den udlægning. Han forklarer, at værtshusejeren muligvis slog alarm til et privat vagtfirma.   - Men den konkrete melding får vi den pågældende aften først klokken 21.53. Vi er fremme tre minutter senere, siger politiinspektøren.   Helt generelt understreger han, at politiet tager værtshusejernes anmeldelser meget seriøst.    - Når de ringer, kommer vi så hurtigt, vi overhovedet kan.    /ritzau/

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.