Politiet stopper efterforskning i Thomas Banke-sagen

Politik

24/09/2013 13:04

Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi har besluttet at stoppe efterforskningen mod Fredericias tidligere borgmester Thomas Banke (V). Det skriver Fredericia Dagblad på netavisen frdb.dk.

Siden december 2012 har Sydøstjyllands Politi efterforsket flere politianmeldelser mod ham. Men anklagemyndigheden meddelte i dag Thomas Banke, at efterforskningen bliver standset. Det handler både om efterforskning af bedrageri mod Fredericia Kommune, kørsel i morfinpåvirket tilstand og misbrug af morfin. I alle tilfælde fastslår anklagemyndigheden, at der ikke er formodning om, at Thomas Banke har haft til forsæt at begå noget strafbart, og at der i relation til morfinmisbruget ikke ligger rimelig formodning om, at der er begået strafbare forhold.

Thomas Banke er tilfreds med anklagemyndighedens afgørelse. - Jeg har vidst og hele tiden sagt, at jeg ikke havde begået noget kriminelt. Jeg har erkendt, at jeg har sjusket, og det har jeg beklaget igen og igen. Men jeg kunne ikke drømme om at lægge kommunekassen til last. Det har jeg politiets ord for nu, og det er jeg glad for, siger han til Fredericia Dagblad.

Fredericia Byråd udtalte i december mistillid til Thomas Banke som borgmester og byrådsmedlem. Han valgte efter nogle turbulente uger selv at trække sig fra posten 10. januar i år.

Mest Læste

Annonce