Politiforbund: Vi skal ikke lege smykke-vurderingsmænd

Ledelse

24/12/2015 07:35

Nick Allentoft

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, mener ikke, at politiet kan vurdere værdien af flygtninges smykker.

Politiet kommer ikke til at skulle vurdere flygtninges smykker, hvis det står til Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Vi er ikke ansat som vurderingsmænd. Du skal ikke spørge mig, om jeg kan se forskel på, om en ring koster 1000 eller 5000 kroner, for det kan jeg ikke, siger han.

I et lovforslag fra regeringen er der ellers lagt op til, at politiet skal tage værdier fra flygtninge, hvis de kommer til Danmark med værdier, der overstiger 3000 kroner.

Men efter at Claus Oxfeldt mandag har snakket med rigspolitichefen og justitsminister Søren Pind (V), forestiller han sig ikke, at politiet skal til at konfiskere eksempelvis smykker. 

- Det skal vi slet ikke ind i, og det har jeg heller ikke fantasi til at forstille mig kommer til at ske, siger han.

I forvejen mener han, at politiet gør meget af det, som ligger i lovforslaget: De gennemgår flygtninges effekter, stiller spørgsmål om deres rute og deres identitet. 

Han bekræfter også, at det før er set, at flygtninge er kommet med store pengebeløb til landet og tror hovedsageligt, at det er sådanne tilfælde, politiet vil tage sig af i fremtiden. 

- Jeg forestiller mig, det er noget med, at hvis en flygtning kommer med 50.000 i lommen, så skal man gå ind og vurdere det - og det skal man under alle omstændigheder i dag, siger han.

Mange har ellers hidset sig op over lovforslaget, som er blevet diskuteret i stor stil på blandt andet de sociale medier. 

Men Claus Oxfeldt opfordrer til, at man afventer lovforslagets endelige detaljer. 

- Jeg synes måske nok, at vi er nødt til at have en smule is i maven. Jeg skal også nok komme op på den store klinge, hvis det viser sig, at vi skal pille vielsesringen af flygtninge, siger han.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er dog uenig med Politiforbundets formand. Hun mener, at en betjent sagtens kan vurdere flygtningenes smykker.

- Jeg tror godt, de fleste kan vurdere, om noget er 1000 kroner værd eller 20.000 kroner værd, men hvis man er i tvivl, kan man enten få smykket vurderet, eller også kan man lade være at konfiskere det, siger ministeren til DR.

Er en betjent meget i tvivl om et smykkes værdi, påpeger Inger Støjberg, at man eventuelt kan få et vurderingsfirma til at hjælpe med at fastsætte værdien.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce