Politikere om mobiler i skolen: Det er en lokal beslutning

Uddannelse

11/8/18 9:02

Nick Allentoft

Mobiltelefonen er et udskældt element i folkeskolen, og tidligere i denne uge vedtog Frankrig en lov, der forbyder eleverne at tage den med. Sådan bliver det ikke i Dannmark - foreløbig.

Den forstyrrer i timerne og fylder for meget i det sociale liv.

Men om den danske folkeskole skal være mobilfri zone, er en beslutning, der bør tages lokalt - ikke i Folketinget.

Det mener Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Vær med i Skoleavisen

Er du aktør på skoleområdet - privat, fri, efter eller folkeskole - så kan du bidrage til Skoleavisen på to måder. Send indlæg direkte til redaktionen@denoffentlige.dk eller blive redaktør for dit eget indhold som udgiver på DenOffentlige. 

Læs Skoleavisen her.

- Nogle skoler har også taget det skridt i Danmark, og det bakker jeg op om. Men vi bør ikke lovgive om det i Folketinget, siger undervisningsordfører Anni Mathiesen (V).

- Jeg tror, at man fra skole til skole og faktisk fra årgang til årgang kan have brug for at håndtere det forskelligt.

Hele otte ud af ti danskere går ind for at få mobiltelefonen ud af de danske skoler. Det viste en Megafon-undersøgelse for TV2 og Politiken tidligere i år.

Og både S og V er åbne for idéen om på et tidspunkt at diskutere, om der skal gøres noget nationalt. Dog ikke lige nu.

- Undersøgelsen gør da indtryk, siger undervisningsordfører Anette Lind (S).

Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg ved hovedstaden har siden efteråret 2017 haft et mobilforbud.

Her er man ovenud tilfreds med beslutningen, fortæller skoleleder Lise Ammitzbøll la Cour.

- Når man kommer ind på skolen, kan man se, at børn, der tidligere sad med hovederne sænket ned i deres telefoner, er afløst af børn, der taler sammen eller leger sammen, siger hun.

- Vi har sagt, at skolen, sfo'en og klubben er mobilfri. Det, vi får til gengæld, er nemmere adgang til at danne relationer, legeaktiviteter og fordybelse og læring.

I Danmark er driften af folkeskolen en kommunal opgave, men mange beslutninger er uddelegeret til skolebestyrelsen.

Det system skal der ikke laves om på, mener folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen (DF).

- Vores signal er meget klart. Mobiltelefoner hører ikke hjemme i undervisningen, og skulle der være kommuner, der vælger at følge det franske eksempel og fuldstændigt forbyde dem, så får de vores støtte. Men det er en lokal beslutning, siger han.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.