Regeringen afsætter 40 millioner til kamp mod skattely

Politik

12/11/13 11:35

Det er ulovligt og uacceptabelt, når skatteydere gemmer værdier i skattely, siger Holger K. Nielsen.

Velhavende danskere skal ikke have mulighed for at gemme penge fra de danske skattemyndigheder i udenlandske skattely.

Det vil skatteminister Holger K. Nielsen forsøge at sætte en stopper for med tre nye initiativer.

Regeringen afsætter 40 millioner kroner til et nyt skattelyprojekt i Skat og nedsætter desuden en særlig tværministeriel task-force. Samtidig inviterer skatteministeren rådgiverne til at deltage i et særligt branchesamarbejde om skattely.

- Det er ulovligt, og det er uacceptabelt, når skatteydere gemmer værdier, de har skabt i Danmark, i skattely. Værdier, som er skabt med det danske velfærdssamfunds tjenester, ydelser og infrastruktur som fundament.

- Derfor er indsatsen mod skattely en hovedprioritet for denne regering, siger Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

I løbet af de sidste fire uger har DR med dokumentaren "I Skattely" vist flere eksempler på banker og revisorer, der har været villige til at hjælpe folk med at gemme penge for de danske skattemyndigheder.

Dermed går statskassen potentielt glip af millioner af kroner, som bliver sendt ud af landet i ly for Skat.

- Ikke kun skatteunddragelse, men også medvirken til skatteunddragelse er strafbart. Det betyder, at de rådgivere, der hjælper med grænseoverskridende skatteunddragelse, medvirker til skattesnyd, siger Holger K. Nielsen og fortsætter:

- De ting, vi har set i medierne i de sidste uger, er ikke i orden, og det bekræfter mig i, at regeringens fokus på grænseoverskridende skatteunddragelse er nødvendigt.

Regeringen ønsker i den forbindelse at få udarbejdet et kodeks for god skatterådgivning, hvor skatterådgivernes rolle og ansvar bliver klarlagt.

Det nye skattely-projekt igangsættes 1. januar 2014.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.