Regeringen afsætter 40 millioner til kamp mod skattely

Politik

12/11/2013 12:35

Det er ulovligt og uacceptabelt, når skatteydere gemmer værdier i skattely, siger Holger K. Nielsen.

Velhavende danskere skal ikke have mulighed for at gemme penge fra de danske skattemyndigheder i udenlandske skattely.

Det vil skatteminister Holger K. Nielsen forsøge at sætte en stopper for med tre nye initiativer.

Regeringen afsætter 40 millioner kroner til et nyt skattelyprojekt i Skat og nedsætter desuden en særlig tværministeriel task-force. Samtidig inviterer skatteministeren rådgiverne til at deltage i et særligt branchesamarbejde om skattely.

- Det er ulovligt, og det er uacceptabelt, når skatteydere gemmer værdier, de har skabt i Danmark, i skattely. Værdier, som er skabt med det danske velfærdssamfunds tjenester, ydelser og infrastruktur som fundament.

- Derfor er indsatsen mod skattely en hovedprioritet for denne regering, siger Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

I løbet af de sidste fire uger har DR med dokumentaren "I Skattely" vist flere eksempler på banker og revisorer, der har været villige til at hjælpe folk med at gemme penge for de danske skattemyndigheder.

Dermed går statskassen potentielt glip af millioner af kroner, som bliver sendt ud af landet i ly for Skat.

- Ikke kun skatteunddragelse, men også medvirken til skatteunddragelse er strafbart. Det betyder, at de rådgivere, der hjælper med grænseoverskridende skatteunddragelse, medvirker til skattesnyd, siger Holger K. Nielsen og fortsætter:

- De ting, vi har set i medierne i de sidste uger, er ikke i orden, og det bekræfter mig i, at regeringens fokus på grænseoverskridende skatteunddragelse er nødvendigt.

Regeringen ønsker i den forbindelse at få udarbejdet et kodeks for god skatterådgivning, hvor skatterådgivernes rolle og ansvar bliver klarlagt.

Det nye skattely-projekt igangsættes 1. januar 2014.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce