Regionernes ansatte får pæn lønstigning

Politik

20/2/15 6:54

Suleman Haider

De ansatte i regionerne har udsigt til generelle lønstigninger på 5,39 procent over de næste tre år.

Den sidste større overenskomstaftale for det offentlige er på plads. 

Regionernes 136.000 ansatte, fortrinsvist på sundhedsområdet, kan se frem til generelle lønstigninger på 5,39 procent. Det svarer til cirka tre milliarder kroner.

Lønstigningerne fordeler sig med 1,55 procent i 2015, 1,50 procent i 2016 og 2,34 procent i 2017.

- Vi skal have et attraktivt regionalt arbejdsmarked og samtidig sikre, at vi ikke overhaler lønningerne på det private arbejdsmarked, siger regionernes chefforhandler Anders Kühnau i en udtalelse og fortsætter:

- Med denne aftale sikrer vi medarbejdernes købekraft, samtidig med at vi bruger borgernes skattekroner mådeholdende og fornuftigt. Det kan jeg kun være tilfreds med.

Hans modpart, Forhandlingsfællesskabets forhandlingsleder Grete Christensen, er også tilfreds:

- Økonomien er fortsat presset i regionerne, men det er denne gang lykkedes os at få et resultat, som peger fremad, og som giver plads til en vis optimisme, siger hun i en pressemeddelelse.

Ud over lønstigningerne afsættes der 11 millioner kroner til en treårig indsats for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, mens fædres nuværende øremærkede forældreorlov udvides med en uge, så faren fremover har syv ugers orlov med løn.

- Det resultat er med til at sikre bedre ligestilling mellem mænd og kvinder, og det er også et vigtigt signal til det øvrige arbejdsmarked om at tage ansvar, siger Grete Christensen, der til daglig er formand for Dansk Sygeplejeråd.

Aftalen rummer desuden seks millioner kroner til et uddannelsesløft til ufaglærte medarbejdere, ret til mere fravær ved barns hospitalsindlæggelse, en ATP-forhøjelse samt en indsats for at få flere medarbejdere på fuld tid.

Hos FOA er forbundsformand Dennis Kristensen tilfreds. Han glæder sig blandt andet over det øgede fokus på uddannelse.

- Vi er godt tilfredse. Det nye forlig er ikke overraskende, fordi det flugter fuldstændig med forliget forleden på det kommunale område, siger Dennis Kristensen. 

- Men hvad vi er ekstra tilfredse med er, at regionerne nu også bakker op om det store projekt om uddannelse, som vi arbejder med KL om, siger han.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.