S og SF er skræmte over Anders Samuelsens holding til ulighed.
S og SF er skræmte over Anders Samuelsens holding til ulighed.

S og SF: Ulighed er skræmmende ideologi

Politik

05/4/14 1:45

Nick Allentoft

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, kalder ulighed for sundhedstegn. Socialdemokraterne og SF er uenige

Socialdemokraterne og SF kalder det skræmmende, at ulighed skulle være en god ting.

Debatten blev på ny startet under Liberal Alliances landsmøde, da formand Anders Samuelsen efter sin tale slog fast, at han mener, at "ulighed er en god ting" i den udgave, som LA lægger op til.

- Jeg synes, det er skræmmende at gøre øget ulighed til sin ideologi og målsætning ved at sige, det er godt og sundt. Det er helt i strid med de værdier, jeg har og den måde, jeg synes, Danmark skal udvikle sig på.

- For mig som Socialdemokrat handler det først og fremmest om, at vi skal løfte de almindelige danskere, der eksempelvis er håndværkere eller sygeplejersker, ikke om gøre bankdirektører rigere, siger politisk ordfører for Socialdemokraterne, Maja Panduro, i en kommentar.

For Anders Samuelsen kan ulighed være et redskab til at sørge for at få de dårligst stillede løftet. Han mener, at det vil skabe ulighed hvis eksempelvis 200.000 bliver flyttet fra overførselsindkomst og kommer i arbejde. Dermed bliver ulighed positivt.

Men den udlægning er SF's formand, Pia Olsen Dyhr, lodret uenig i. Ligesom Maja Panduro savner hun et klart svar fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der leder oppositionen og ifølge meningsmålinger står til at overtage regeringsmagten.

- Spørgsmålet er, om det er en borgerlig holdning. Jeg savner et klart svar fra Lars Løkke om, hvor Venstre står i debatten.

- Der kunne ikke være noget mere forkert, end at ulighed skulle være sundt. Noget af det, der har gjort Danmark til et af verdens rigeste samfund, er netop, at vi har høj grad af lighed, siger hun.

Forstår du Anders Samuelsens definition af ulighed?

- Det er bare en eller anden finte for at komme udenom, at han mener, at det er fint, at der er nogle, der er rige og nogle, der er fattige i Danmark.

- Det vil føre til amerikanske tilstande, som er med til, at samfundet knækker over på midten, fordi det mangler sammenhængskraft, siger hun.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.