SEAS skyder 1,4 milliarder i Dong

Ledelse

17/01/2014 11:03

I forbindelse med Dong Energys kapitaludvidelse bevarer SEAS-NVE dermed sin ejerandel på ti procent.

Energiselskabet SEAS-NVE vil bevare sin ejerandel af den statslige energikæmpe Dong Energy på 10 procent. Derfor har selskabet besluttet at investere yderligere 1,4 milliarder kroner i Dong.

Det oplyser SEAS i en pressemeddelelse.

- SEAS-NVE har altid været i energiproduktion og har været aktionær i selskabet siden Dong Energy blev dannet.

- Fra vores side er det en strategisk beslutning om at være til stede i hele værdikæden fra produktion af el, over elnet, og helt ud til den enkelte kunde, siger administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand.

Direktøren peger på, at det er en fordel for SEAS-NVE at være beholde indflydelsen i Dong, selv om 1,4 milliarder kroner er mange penge. Men investeringen vil komme andelshaverne til gode.

- Investeringen i Dong Energy er en god forretning, og fortjenesten vil blive brugt på at skabe yderligere værdi for andelshaverne. Dong Energy fremlagde sidste år en ny, ambitiøs strategi og en plan for en fremtidig børsnotering, og jeg er helt tryg ved, at Dong kan levere de lovede resultater.

- Samtidig er vores investering forbundet med en lav risiko, da vi har en garanti for, at vi kan sælge vores aktier til staten til en fornuftig pris på et senere tidspunkt, siger Jesper Hjulmand.

Dong Energy har i den seneste tid sikret kapitalgrundlaget til de kommende års massive investeringer i blandt andet grøn omstilling, ved at byde tre nye, store investorer indenfor i ejerkredsen.

Blandt andet den amerikanske finanskæmpe Goldman Sachs, der med sin investering får 19 procent af ejerandelen, men vetoret på en række punkter.

Efter tilførslen af de 11 milliarder kroner i Dong ser ejerandelen således ud: Staten ejer cirka 60 procent, Goldman Sachs cirka 19 procent, ATP fem procent og PFA to procent. SEAS-NVE bevarer sin ejerandel på 10 procent.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce