SF kalder Pinds voldtægtsudspil for politisk nybrud

Politik

27/01/2016 11:57

Nick Allentoft

Med et nyt udspil på voldtægtsområdet anerkender ministeren, at området har været forsømt, siger SF.

Retsordfører for SF, Lisbeth Bech Poulsen, roser nyt udspil fra justitsminister Søren Pind (V), som hun kalder for et nybrud på voldtægtsområdet.

- Jeg synes, ministeren har taget det meget seriøst, inddraget organisationerne og virkelig også sender et politisk signal om, at det her område har været forsømt. 

- Nu skal der politisk fokus på det, og voldtægtsofre skal mødes på en anden måde af systemet, end de er blevet mødt før, siger hun til Ritzau.

Læs også om udspillet fra Justitsministeren

I det nye udspil med navnet "Respekt for voldtægtsofre" bliver der lagt op til en strømlinet tilgang til voldtægtsanmeldelser hos politiet og anklagemyndigheden. 

Blandt andet skal politiet skoles i nye afhøringsteknikker, som gør det nemmere for offeret at udlægge hændelserne. 

Det er tale om et sammensat udspil, der også rummer mere viden på området og en kampagne, der skal få flere til at anmelde voldtægterne. 

SF er tidligere kommet med lignende beslutningsforslag, og derfor kan retsordføreren også kun finde mindre forbedringsmuligheder. 

- Der er nogle ting, vi stadig mangler. En konkret handlingsplan og at diskutere 72 timer for erstatning og så videre. Men det er et rigtig godt udgangspunkt, siger Lisbeth Bech Poulsen. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce