Skatteminister: Venstre vildleder om børnechecken

Velfærd

20/3/14 1:14

Mundhuggerierne fortsætter forud for næste forhandlingsrunde om børnechecken.

Skatteminister Morten Østergaard (R) langer ud efter Venstre og tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen, som han mener taler mod bedrevidende i de igangværende forhandlinger om tildelingen af dansk børnecheck til EU-borgere.

Han kræver derfor klart svar fra Venstre: Hvor findes det EU-land, som administrerer i strid med EU-retten i forhold til velfærdsydelser som børnechecken?

Det kommer, efter at Hjort Frederiksen i torsdagens udgave af Politiken siger, at han kender til andre lande, som administrerer efter indholdet af et netop fremsat lovforslag fra Enhedslisten.

Lovforslaget skal forhindre, at børnepengene kan sendes ud af landet, men det er ifølge regeringen i strid med EU-retten.

Og sådan tolkes det altså også i de andre EU-lande, ifølge Østergaard. For Skatteministeriet er ikke lykkedes med at finde et land, der tolker det anderledes end regeringen, og det ved Claus Hjort Frederiksen godt, påpeger skatteministeren.

- Claus Hjort er jo i besiddelse af notatet, hvor det fremgår. Derfor vil jeg opfordre ham til at pege på et land, hvor de har den praksis, han snakker om. Og kan han ikke det, må det må være mod bedrevidende, at han udtaler sig sådan, siger han.

Det er via den danske EU-repræsentation i Bruxelles, at ministeriet har rettet henvendelse til de andre EU-lande, og alle 17 lande, som har svaret, administrerer i overensstemmelse med EU-retten.

- Det er bemærkelsesværdigt, at Venstre på den ene side stiller spørgsmål om nogle ting, men når de så får svar, så vil de ikke lægge sig de svar på sinde, siger Østergaard.

Der er udsigt til en ny forhandlingsrunde om børnechecken fredag, hvor Østergaard mødes med partier fra blå blok.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.