Der er tale om så omfattende snyd og bedrag, at kontrol ikke er nok i denne branche siger skatteminister Benny Engelbrecht (S)

Skatteminister vil lukke spillehaller om natten

Politik

29/09/2014 22:13

Suleman Haider

Regeringen griber nu ind over for det omfattende snyd og bedrag, der finder sted i landets spillehaller.

Sort arbejde og systematisk svindel med velgørende midler får skatteminister Benny Engelbrecht (S) til at bruge "den store hammer" mod landets spillehaller. Det skriver Politiken tirsdag.

I et politisk indgreb, der bliver forelagt Folketingets partier i denne uge, vil regeringen lukke spillehallerne om natten for at forhindre sort arbejde. Samtidig vil regeringen afskaffe skatterabatten på de penge, spillehallernes giver til velgørende formål.

I dag kan spillehallerne slippe for skat på 95 procent af deres bruttoindtægt, hvis de sender pengene til lokale idrætsklubber og musikforeninger.

Men flere kontrolbesøg og TV2-programmet "Operation X" har afsløret, at spillehallernes ejere beholder de velgørende midler.

- Der er tale om så omfattende snyd og bedrag, at kontrol ikke er nok i denne branche, derfor ser jeg ikke andre udveje end at tage den store hammer i brug, siger Benny Engelbrecht til Politiken.

Han understreger, at indgrebet ikke betyder, at foreningerne mister tilskuddet fra spillehallerne. Det bliver bare statens egne fonde og puljer, der fordeler de penge, der kommer i statskassen, når landets knap 1300 spillehaller betaler skatter og afgifter.

Regeringens offensiv bliver mødt med skepsis af formanden for Folketingets Skatteudvalg, Mads Rørvig (V):

- Det er meget vidtgående at lukke en hel branches mulighed for at drive virksomhed på visse tidspunkter af døgnet, siger Mads Rørvig til Politiken.

Dansk Automat Brancheforening er ikke tilfreds.

- Hvis udlodningerne kommer til at foregå via en central statslig pulje, har de små klubber og foreninger jo ikke en chance for at få nogle penge, siger Claus Sundenæs til avisen.

Anderledes begejstret er Henrik Brandt, souschef på Center for Ludomani:

- Det er glædeligt, at man lukker spillehallerne i nattetimerne, for det siger sig selv, at man har et seriøst problem, hvis man sidder sådan et sted midt om natten, siger Henrik Brandt til Politiken.

 

Mest Læste

Annonce