Skoleledernes formand Claus Hjortdal er tilfreds med den nye overenskomst for lærerne.
Skoleledernes formand Claus Hjortdal er tilfreds med den nye overenskomst for lærerne.

Skoleledere er begejstrede for ro om arbejdstidsregler

Ledelse

17/2/15 8:05

Nick Allentoft

Lønstigninger, ingen arbejdstidsaftale og plads til lokale aftaler gør skolelederne glade for ny overenskomst.

Der er tilfredshed at spore hos Skolelederforeningen efter forhandlingerne om en overenskomst for de kommunalt ansatte er endt med en aftale. Det siger lederen for foreningen, Claus Hjortdal.

Specielt er han begejstret for, at overenskomsten i hans øjne arbejder med at få implementeret de nye arbejdstidsregler bedst muligt i stedet for at modarbejde dem.

- Vi har brug for, at alle har ansvar for, at skolen lykkes, og en aftale mellem kommunerne og lærerne er vigtig for at skabe ro på arbejdspladsen, siger han.

Det var på forhånd et af lærernes store krav, at arbejdstidsreglerne, der blev vedtaget af Folketinget mod lærernes vilje efter lærerkonflikten i 2013, blev ændret. Det blev dog ikke til noget.

Til gengæld blev der gjort plads til, at man lokalt kan lave særlige aftaler. Det er Claus Hjortdal glad for.

- Jeg lægger vægt på, at kommunalbestyrelserne har et medansvar, og at der er kommet fleksibilitet og prioritering i opgaverne – så hvis man lokalt mener, det er vigtigt, har man altså muligheden nu for at aftale puljer til særlige opgaver, siger han.

Derudover glæder skoleleder-formanden sig over, at der er blevet plads til lønstigninger til både lærerne, men også skolelederne. Samtidig har kommunerne ikke fået deres krav om at fjerne tjenestemandsansættelse af skoleledere igennem.

- Det var penge, som ikke var der, men som vi fik alligevel. Det er også vigtigt, at vi ikke blev angrebet på ansættelsen, fastslår Claus Hjortdal.

I aftalen mellem KL og Forhandlingsfællesskabet er der over tre år også aftalt en lønstigning på 5,42 procent. KL har dog fået med i aftalen, at lønnen kan korrigeres, så den passer på lønningerne i det private.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.