Der er tilfredshed at spore hos Skolelederforeningen efter forhandlingerne om en overenskomst for de kommunalt ansatte er endt med en aftale. Det siger lederen for foreningen, Claus Hjortdal.
Specielt er han begejstret for, at overenskomsten i hans øjne arbejder med at få implementeret de nye arbejdstidsregler bedst muligt i stedet for at modarbejde dem.
- Vi har brug for, at alle har ansvar for, at skolen lykkes, og en aftale mellem kommunerne og lærerne er vigtig for at skabe ro på arbejdspladsen, siger han.
Det var på forhånd et af lærernes store krav, at arbejdstidsreglerne, der blev vedtaget af Folketinget mod lærernes vilje efter lærerkonflikten i 2013, blev ændret. Det blev dog ikke til noget.
Til gengæld blev der gjort plads til, at man lokalt kan lave særlige aftaler. Det er Claus Hjortdal glad for.
- Jeg lægger vægt på, at kommunalbestyrelserne har et medansvar, og at der er kommet fleksibilitet og prioritering i opgaverne – så hvis man lokalt mener, det er vigtigt, har man altså muligheden nu for at aftale puljer til særlige opgaver, siger han.
Derudover glæder skoleleder-formanden sig over, at der er blevet plads til lønstigninger til både lærerne, men også skolelederne. Samtidig har kommunerne ikke fået deres krav om at fjerne tjenestemandsansættelse af skoleledere igennem.
- Det var penge, som ikke var der, men som vi fik alligevel. Det er også vigtigt, at vi ikke blev angrebet på ansættelsen, fastslår Claus Hjortdal.
I aftalen mellem KL og Forhandlingsfællesskabet er der over tre år også aftalt en lønstigning på 5,42 procent. KL har dog fået med i aftalen, at lønnen kan korrigeres, så den passer på lønningerne i det private.
/ritzau/