Socialdemokraterne synker dybere i ny måling

Politik

17/8/14 11:03

Nick Allentoft

Konservative springer næsten to procent frem, og statsministerpartiet fortsætter nedturen i ny Voxmeter-måling, hvor VKO er tæt på at have flertal uden LA. Se tallene her.

Når de socialdemokratiske folketingsmedlemmer i den kommende uge mødes til sommergruppemøde, må de nok engang forholde sig til en ildevarslende meningsmåling.

I en ny måling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau er partiets tilslutning nede på 20,8 procent, hvilket er hele fire procentpoint under resultatet fra sidste valg, som i forvejen var historisk dårligt for partiet, som fik den laveste tilslutning i over 100 år.

            Læs også: Johanne: Den socialdemokratiske top er nogle kyllinger

Dermed har partiet tabt yderligere terræn over sommeren, og hvis den nye måling skal omsættes til et valgresultat, vil den blot udløse 37 mandater hvilket er syv mindre end ved sidste valg.

Også SF og De Radikale står til at tabe taburetter - henholdsvis tre og to - så selvom Enhedslisten samler lidt af det tabte op med en fremgang på to mandater, står rød blok samlet set blot til 79 mandater, hvilket er hele 10 mindre end ved valget i 2011.

På den anden side står blå blok til 96 mandater, hvilket primært kan tilskrives Dansk Folkeparti, som fortsat ligger til en massiv fremgang - nu på 13 mandater - i forhold til sidste valg.

Også De Konservative, som i forrige uge fik en ny leder i Søren Pape Poulsen, ligger lidt over det seneste valgresultat, og ville ifølge målingen få 6,2 procent af stemmerne og 11 mandater, hvis der var valg i dag.

Fremgangen ligger dog inden for den statistiske usikkerhed i målingen.

Venstre ligger fortsat et stykke under valgresultatet med 23,1 procent, men samlet set står den gamle VKO-alliance til at hente 87 mandater, og er dermed snublende tæt på at kunne sikre sig flertal uden at gøre brug af Liberal Alliances ni mandater.

Målingen er blevet til ved, at Voxmeter fra den 11. til den 17. august telefonisk har spurgt 1025 repræsentativt, tilfældigt udvalgte personer over 18 år, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. 

Cirka 24 procent af dem var i tvivl om partivalg, ville ikke stemme, stemme blankt eller var ikke stemmeberettiget. Målingens maksimale usikkerhed er +/- 2,6 procentpoint.

 

FAKTA: S fortsætter tilbagegangen i ny måling I ny meningsmåling fra Voxmeter fortsætter Socialdemokraterne med miste tilslutning. Se alle tallene her.

Blå blok fører stadig klart i en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Samlet set ligger de fire partier på højrefløjen til 96 mandater.

Venstre er fortsat størst med 41, Dansk Folkeparti ligger til 35, mens Konservative med 11 har overhalet Liberal Alliance med ni siden sidste valg.

Rød blok står samlet til 79 mandater fordelt på 37 til Socialdemokraterne, 15 til Det Radikale Venstre, 13 til SF og 14 til Enhedslisten.

Sådan fordeler de adspurgte vælgere sig i målingen, der er foretaget i den forgangne uge (tallet i parentes er valgresultatet fra 2011):

Socialdemokraterne: 20,8 procent mod 23,7 for en måned siden (24,8)

Det Radikale Venstre: 8,6 procent mod 9,6 for en måned siden (9,5)

De Konservative: 6,2 procent mod 4,5 for en måned siden (4,9)

Socialistisk Folkeparti: 7,5 procent mod 6,9 for en måned siden (9,2)

Liberal Alliance: 5,1 procent mod 5,1 for en måned siden (5,0)

Dansk Folkeparti: 19,7 procent mod 17,9 for en måned siden (12,3)

Venstre: 23,1 procent mod 23,2 for en måned siden (26,7)

Enhedslisten: 8,3 procent mod 8,6 for en måned siden (6,7)

Kilde: Voxmeter for Ritzaus Bureau

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.