Socialrådgivere i Herning forlader skrivebordene

Velfærd

30/10/13 9:50

Freja Eriksen

En række socialrådgivere på børneområdet i Herning Kommune går som et forsøg mod strømmen med stadigt flere sociale sager, som lander på deres skriveborde. Det fortæller DR Midt & vest.

Projektet er inspireret af en svensk model og går ud på, at socialrådgiverne skal væk fra skrivebordene og istedet være mere opsøgende for at bekæmpe sociale sager. Målet er bedre sagsbehandling og forebyggende arbejde ved at bruge mere tid ude i skoledistrikterne.

De ni socialrådgivere, der er med i projektet, er tilknyttet tre forskellige skoledistrikter.

- Hvis vi bruger mere tid ude i skoledistrikterne, så er der bedre mulighed for at forebygge, og det giver i sig selv færre sager. Derudover satser vi mere på familierådgivning i stedet for at barnet for eksempel skal på institution, siger chef for børn og forebyggelse i Herning Kommune, Preben Siggaard til DR Midt & Vest.

Projektet kører i fire år i Sønder Felding, Brandgaard og Gjellerup Skoledistrikt.

Citat fra DR Midt & Vest

Redaktionel kontakt:

Lone Sunesen

tlf.: 28547585

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.