Sohn: Reformer skal styrke konkurrenceevne

Politik

04/2/14 12:43

Regeringen må lave flere reformer for at styrke konkurrenceevnen, siger Ole Sohn, som skifter fra SF til S.

Flere reformer er opskriften, hvis SR-regeringen vil styrke virksomhedernes konkurrenceevne, som er forudsætningen for at finansiere velfærdssamfundet.

Det siger Ole Sohn, der skifter fra SF til Socialdemokraterne efter en fortid som DKP's formand og medstifter af Enhedslisten.

- Jeg er meget optaget af konkurrenceevne og produktivitet. Det er forudsætningen for, at vi har arbejdspladser i Danmark. Det er en helt afgørende diskussion, vi får taget i det offentlige rum, siger Ole Sohn.

- I en globaliseret verden kan man ikke bruge de svar, man kunne i 60'erne og 70'ernes industrisamfundet.

Han mener som finansminister Bjarne Corydon (S), at Danmark er en udfordret konkurrencestat.

- Det er ikke noget, man kan diskutere. Det er et faktum, siger Ole Sohn.

Spørgsmål: - Skal vi videre ad reformsporet?

-Ja, det skal vi. Det er forudsætningen for, at vi kan skabe job. Der er en grund til, at Dansk Metals formand (Claus Jensen) ved sin tiltrædelse sagde, at han ønskede, at vi øger produktiviteten med 50 procent på 10 år på industriarbejdspladser, siger Ole Sohn.

Som bogforlægger og erhvervsminister har han set markedspresset.

- Jeg ved, hvilken hård konkurrence der er - også på det marked, siger han.

Ole Sohn afviser, at det var forkert af ham og Henrik Sass Larsen (S) at skabe det tætte S-SF-samarbejde om udspil som "Fair Forandring" og "Fair Løsning".

- Når man ser tilbage, har der - for at sige det pænt - ind imellem været nogle spændinger, siger Ole Sohn.

Han afviser, at hovedansvaret for SF's skibbrud ligger hos ham, Villy Søvndal og Thor Möger Pedersen, som ville gøre SF regeringsdueligt.

- Selvfølgelig har det påvirket mig, at det projekt, vi begyndte i 2005, kunne krakelere på 48 timer. Det har da gjort ondt, siger Ole Sohn.

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.